Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
3°C
-4°C
JUTRI
5°C
-5°C
Družba in javne storitve

Polzelan

Arhiv revij

Predstavitev

Turističnoinformacijski center Polzela (TIC Polzela) ima svoje prostore na gradu Komenda, katerega upravljalec je Občina Polzela. V gradu so poleg prostorov TIC-a, kjer obiskovalci dobijo vse informacije o turistični ponudbi Občine Polzela, urejeni še prostori, v katerih se prepletajo vsebine turistične in prireditvene ponudbe, vsebine javnega značaja – glasbena dejavnost, knjižnična dejavnost in vsebine tržnega značaja. Poskrbljeno je tudi za grajsko razvajanje v gostilnici Malteški hram. Glavni namen TIC-a je promocija Občine Polzela in njenih kulturnozgodovinskih in turističnih destinacij, objektov in zbirk.

V vstopno-informacijski točki (VIT Polzela) Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije je obnovljena najstarejša horizontalna sušilnica hmelja iz 19. stoletja, v njej je postavljena stalna razstava dragocenih eksponatov Malteškega viteškega reda, prav tako vredni ogleda pa so tudi ostanki najstarejšega objekta Polzele – romanski stolp.

 

V gradu so lepo urejeni še:

  • gotska soba - poročna dvorana,
  • salon,
  • stalna zbirka likovnih del akademske slikarke Darinke Pavletič - Lorenčak, častne občanke Občine Polzela,
  • drugi prostori za občasne razstave (likovne in druge), kulturne in druge prireditve (koncerti, recitali, čitalniški dnevi, ure pravljic za otroke),
  • soba z literarnimi deli in osebnimi predmeti Neže Maurer, prav tako častne občanke Občine Polzela.

Zadnje vsebine