Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Močan veter pustošil tudi po Šempetru

11. novembra 2013 orkanski veter ni prizanesel niti naši občini. Že v zgodnjih jutranjih urah so bili aktivirani civilna zaščita, občinski režijski obrat, koncesionarja za vzdrževanje javnih površin – Komunala d.d. in CPG d.d. ter medobčinska uprava.

 

Kmalu po 2. uri ponoči je močan veter najprej pometel po trgu Ivana Roba, kjer je porušil je konstrukcijo šotora (brez platna) ter prevrnil in polomil nekaj stojnic na šempetrski tržnici. V nadaljevanju je močan sunek vetra porušil zid na Žnidarčičevi ulici, na meji med Šempetrom in Gorico, o čemer je bila obveščena Civilna zaščita z one strani meje. Močna burja je odkrila še del pločevine na dimniku stanovanjske hiše na Goriški ulici. Pločevino so odstranili šele gasilci GE Nova Gorica z lestvijo, do takrat pa so pot mimo hiše varovali policisti PP Šempeter, saj je bila le-ta nevarna za mimoidoče.

 

Močan veter pa je tudi podiral drevesa in lomil veje. Tako je ob enosmerni ulici Prekomorskih brigad, ki pelje mimo Zdravstvenega doma, odlomilo vrh smreke, ki je pristal ob balkonu večstanovanjske hiše. Na srečo je odlomljen vrh ob padcu zgrešil avtomobile, tako da ni bila povzročena materialna škoda. Veliko dela je bilo tudi na cesti proti Sv. Marku, kjer so morali delavci s cestišča odstraniti številna podrta drevesa in polomljene veje. To so opravili v najkrajšem času, tako da promet ni bil oviran.

 

Delo na terenu je potekalo učinkovito ter usklajeno, tako da lahko z gotovostjo potrdimo uspešno obvladovanje posledic po neurju. Poveljnik civilne zaščite se ob ob tej priliki zato vsem sodelujočim, tudi občanom, zahvaljuje za ves trud pri odpravi posledic neurja.

 

 

Oglejte si tudi