Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Gimnastika TŠD Orehovlje tudi iz Ljubljane z odličnimi uspehi

V soboto, 13.4.2024, je v Ljubljani potekalo 49. odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave. Tekme se je udeležilo skoraj 500 tekmovalcev iz 24 društev. 17 tekmovalk in 2 tekmovalca TŠD Orehovlje so na tekmi zopet posegli po najvišjih mestih. Tekme pa so se poleg vseh otrok v mlajših kategorijah udeležili tudi člani (trenerji) organizatorjev, ki so s svojimi skoki popestrili dogajanje v dvorani in napovedali zanimivo finale, kjer so si gledalci po dolgem času lahko ogledali tudi nekaj trojnih salt.
Med mlajšimi deklicami je Yenny Nemec Almonte zmagala s prednostjo 1,3 točke in se uvrstila v finale, kjer je svojo prednost povišala na 9,1 točke, s tem uspehom pa je še povečala prednost v skupnem seštevku za Pokal Slovenije. Neja Grobiša, ki je prvič tekmovala s tako težkimi skoki, je tekmo končala na 8. mestu in za las zgrešila finale.
Pri prvi zmagi te ekipe v zadnjih sezonah so se jima pridružile še Neža Sterle (20. mesto), Evelin Prinčič (24.), Aida Zotti (26.) in Ema Podbršček (36.). Med mlajšimi deklicami so tekmovale tudi tri posameznice Taria Lemut Skomina, Ramona Lemut Skomina in Lija Prinčič.
Cicibanke Emili Černe Rakita, Sara Komel, Nika Kodela, Viki Nikolavčič, Eli Prinčič in Živa Klančič so v ekipni konkurenci pristale tik pod stopničkami na četrtem mestu. Z devetim mestom se je odlično izkazal tudi ciciban Jakob Sterle, ki je prvič na tekmi prikazal skrčeno in sklonjeno salto.
Posebne pohvale pa gredo tudi mladinkama Klari Uršič (7.) in Ariani Martinuč (12.), saj sta dekleti trenerjema pomagali tudi med pripravo in ogrevanjem tekmovalcev mlajših kategorij, ter tako pokazali svoj potencial za nadaljnje trenersko delo.

Tekmovalke in tekmovalci TŠD Orehovlje tekmovalno sezono nadaljujejo po prvomajskih počitnicah, saj jih v Ljubljani čaka prva letošnja tekma v skokih na veliki prožni ponjavi.

Oglejte si tudi