Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Uspešen začetek tekmovalne sezone za gimnastiko TŠD Orehovlje

V soboto, 16.3.2024, je v Renčah potekalo 29. OP Renč v skokih z male prožne ponjave. Tekme se je udeležilo več kot 400 tekmovalcev in tekmovalk iz 19 društev, TŠD Orehovlje je predstavljalo 24 tekmovalk in 2 tekmovalca.

Yenny Nemec Almonte je zmagala v kategoriji maljših deklic s prednostjo dveh točk, v ekipi pa je skupaj z Emo Podbršček, Nežo Sterle, Evelin Prinčič, Aido Zotti in Nejo Grobiša dosegla odlično 3. mesto. Druga ekipa mlajših deklic v sestavi Zoe Petrovčič, Ota Miško, Taria Lemut Skomina, Ramona Lemut Skomina, Lija Prinčič in Nina Pičulin so tekmo končale na 11. mestu.

Klavdia Mei Petrovčič je med posameznicami v kategoriji starejših deklic dosegla 6. mesto, skupaj z Vanesso Sovič Prukner, Neli Gomolj, Lano Dolinar in Laro Komel pa so ekipno končale na 4. mestu.

Mladinka Ariana Martinuč je prav tako dosegla 6. mesto, Klara Uršič pa je tekmo zaključila kot 8. Obe dekleti letos prvič tekmujeta v kategoriji mladink.

Cicibanke Eli Prinčič, Viki Nikolavčič, Nika Kodela, Živa Klančič in Sara Komel so tekmo končale na 6. mestu.
Ciciban Jakob Sterle je prikazal lepe skoke, vendar ga je napaka stala boljše uvrstitve. Pohvaliti pa je potrebno tudi Eldarja Imamovića, ki prvo leto nastopa v članski kategoriji, dosegel pa je odlično 8. mesto.

Yenny, Klavdia Mei in Ariana so si z uvrstitvami med prvih šest priborile še nastop v finalu. Yenny je z dodatnima dvema skokoma prednost povišala na velikih 6 točk in brez težav zmagala. Klavdia Mei je poskusila z napadom, a je tudi v finalu končala na 6. mestu. Ariana pa je v finalu, ki je v kategorijah članic in mladink združen, zaključila kot 7.

Sezona skokov z male prožne ponjave se nadaljuje aprila, ko dekleta čaka tekma v Ljubljani. Tekmovalkam, tekmovalcem in trenerjem čestitamo ob uspehih in jim želimo srečno tudi v nadaljevanju sezone.

Oglejte si tudi