Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
12°C
Oceni objavo

VERONIKA ŽBOGAR JE IZBRALA POKAL RENAULT TWINGO

Konec tedna se bodo nastopajoči v pokalnem tekmovanju Renault Twingo Eurocup pomerili na drugi letošnji dirki na madžarskem dirkališču Balaton park. To bo tudi druga priložnost za članico ŠD Gas Kras Veroniko Žbogar, ki se je svojo vozniško kariero odločila začeti v tej zanimivi seriji. Potem, ko je krstni nastop doživela dva tedna tega na stezi Varano de Melegari blizu Parme v Italiji, jo zdaj čaka drugi dirkaški konec tedna.

Veronika Žbogar sicer prihaja iz avtomobilističnega okolja. Njen oče je znani dirkač Igor Žbogar, poleg tega pa je tudi zaposlena v njegovi vulkanizerski delavnici v Novi Gorici. 27 letnica je dolgo gojila željo po dirkanju, letos pa se ji je ta uresničila. Po dveh testnih dneh na hrvaškem Grobniku, ko ji je z nasveti pomagal tudi dvakratni zmagovalec tega tekmovanja Nik Štefančič, se je dogovorila z ekipo Lema Racing in prvič tekmovala na dirkališču v Varanu blizu Parme v Italiji. Njen osnovni cilj je tudi na drugem nastopu na progi Balaton Park na Madžarskem nabiranje izkušenj in dragocenih dirkaških kilometrov, izid pa je v drugem planu.

»Veliko se moram še naučiti, saj pred tem nisem sedela v nobenem dirkalniku, pa tudi gokarta nisem nikoli vozila. Zame je vse popolnoma novo, » je povedala voznica, ki se veseli vsakega kroga. Že v petek jo čakata najprej prosti trening in nato popoldan kvalifikacije, v soboto bo najprej na vrsti prva dirka, v nedeljo pa še druga. V nadaljevanju sezone bo Veronika Žbogar barve kraškega dirkaškega kolektiva branila junija spet v italijanskem Varanu, avgusta bo obiskala češki Most in slovaški Slovakiaring, zaključek sezone pa bo spet v Italiji. Oktobra bo dirkala v slovitem Mugellu, sezono pa novembra zaključila v Misanu ob Jadranskem morju.

VK  

Oglejte si tudi