Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

DRUGO MESTO V ITALIJI IN ODLIČEN TEST ZA ČENDAKA IN MARKEŽIČA

Martin Čendak in Jakob Markežič se z nastopa v Italiji vračata s sijajnim drugim mestom v razredu Rally4 in potrditvijo, da sta tudi z novim avtomobilom zelo hitra. Mlado posadko ŠD Gas Kras zdaj čaka nastop na prvem rallyju slovenskega prvenstva drugi konec tedna v maju, ko bo na vrsti 13. Rally Vipavska dolina.

Nastop na Rallyju Della Marca,severno od Trevisa v Italiji, je Čendaku in Markežiču služil kot spoznavanje z novim dirkalnikom, saj sta ČLANA ŠD Gas Kras za letošnjo sezono prestopila razred višje in bosta tekmovala z Opel Corso Rally4. Sedem sobotnih hitrostnih preizkušenj na dirki, ki šteje tudi za prvenstvo Italije, sta odpeljala z odliko in v visokem ritmu. Vedno med najboljšo trojico sta vpisala dve tretji in tri druga mesta, na zadnjih dveh HP pa postavila najhitrejša časa in se prav ob koncu prebila na drugo mesto! Med vozniki do 25 let starosti pa je bil Martin zmagovalec.

» Avtomobil smo dobili tik pred nastopom in zato je rally služil bolj kot testiranje, čeprav dirkanja nismo zanemarili. Avto je odličen, razlika med tem in lanskim je velikanska, predvsem v možnostih nastavitev podvozja. Seveda nas čaka še veliko dela, toda lahko smo optimistični tudi glede hitrosti. Zdaj je na vrsti nekaj spozorskih obveznosti, nato pa že pride rally Vipavska dolina,« je po tekmovanju povedal mladi primorski voznik, ki sodi med favorite tudi v DP Slovenije, divizija 2.

VK   

Oglejte si tudi