Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Zavetišče Ljubljana do nadaljnjega zaradi razglašene epidemije posluje v omejenem obsegu

Zavetišče izvaja le nujne odlove in oskrbo zapuščenih živali. Vse skrbnike živali naprošamo, da vsako pogrešanje njihove živali takoj javijo zavetišču na telefonsko številko: (01) 256 02 79, nujni klici, ki bo prijavo zabeležilo v evidenco.

Prav tako vse najditelje živali naprošamo, da živali ne vozijo neposredno v zavetišče temveč vsi predhodno zavetišče obvestijo o najdbi živali na telefonsko številko: (01) 256 02 79 (nujni klici). Morda je skrbnik živali le korak, dva vstran. 

Lastnik živali, ki kaže znake okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje), ki so značilni za okužbo z novim koronavirusom, naj ne vstopajo v Zavetišče. Po izgubljeno žival naj pride druga zdrava oseba, kateri lastnik preda potni list hišne živali in pooblastilo za prevzem živali.

Ogledi in posvojitve potekajo v omejen obsegu v času uradnih ur. Pred prihodom v zavetišče je potrebno naročanje na telefonsko številko: (01) 256 02 79 (splošne informacije). Vse živali v zavetišču, ki so na voljo za posvojitev so objavljene na spletni strani, kjer si jih vsi zainteresirani lahko ogledajo in sicer psi na povezavi: http://zavetisce-ljubljana.si/sl-SI/1432/iscemo-nov-dom-posvoji-psa in mačke na povezavi: http://zavetisce-ljubljana.si/sl-SI/1433/iscemo-nov-dom-posvoji-macko

Skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje odsvetujemo obisk zavetišča vsem, ki kažejo znake obolenj, starejšim osebam in kroničnim bolnikom. 

Prosimo, da vstopate na območje zavetišče v skladu z navodili zaposlenih. Ob prihodu v zavetišče vse obiskovalce naprošamo, da se prijavijo na recepciji, kjer bodo zavedeni v seznam obiskovalcev ter  prejeli navodila za potek ogleda in posvojitve, vračanja izgubljene živali. Prosimo, da v objekte vstopate posamezno in samo na poziv zaposlenih.   

Na vhodih v objekte so nameščena razkužila in ob umivalnikih tudi razkužilna mila, katera prosimo uporabite najmanj ob prihodu ter odhodu, po potrebi tudi med postopkom. Razkužila so prav tako na voljo v vseh toaletnih prostorih. 

 

Trenutno ni dokazov, da se hišni ljubljenčki ali druge domače živali lahko okužijo z novim koronavirusom. Kljub temu pa mednarodna veterinarska organizacija priporoča: 

-          osebe, ki so v karanteni doma oziroma zaradi pojava okužbe z novim koronavirusom, obdržijo hišne ljubljenčke pri sebi;

-          da mačke (čim dlje) bivajo znotraj bivalnih prostorov in se ne oziroma se manj gibljejo na prostem;

 -         da se o vprašanjih glede okužb živali s koronavirusi posvetujejo z izbranim veterinarjem

-          da se poskrbi za hišne ljubljenčke, če morajo lastniki na zdravljenje v bolnico. 

V primeru prijave zapuščene živali obolelega skrbnika prosimo, da o tem policijo na 113 in zavetišče Ljubljana, kjer boste prejeli napotke kako ravnati naprej.

 

O nadaljnjem dogajanju vas bomo obveščali na spletni strani www.zavetisce-ljubljana.si .

Oglejte si tudi