Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Občina Tržič podpisala pogodbo za prizidek k Zdravstvenemu domu Tržič

Župan Peter Miklič podpisal pogodbo za gradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Tržič s podjetjem Kovinar – gradnje ST

Prizidek k Zdravstvenemu domu je nujen

Danes, 21. februarja, so se v mali sejni sobi Občine Tržič sestali glavni deležniki, ki bodo vsak prispevali svoj delež k izgradni prizidka k Zdravstvenemu domu Tržič. Za gradnjo prizidka je bilo izbrano podjetje Kovinar – gradnje ST, za nadzor pa Domplan.

Pred podpisom gradbene pogodbe in pogodbe za nadzor  je župan nagovoril prisotne: »Situacijo moramo gledati s pozitivne, optimistične strani. Vložek v zdravstveni dom je potreben, krepiti je potrebno zdravstvo na primarni ravni. Upam, da bomo prizidek zgradili v začrtanih rokih in čez dobro leto prerezali trak.«

Prisotne je pozdravil tudi direktor Zdravstvenega doma Tržič prim. dr. Iztok Tomazin, ki je poudaril, da so v zdravstvenem domu še posebej veseli, da se bo začelo graditi, ker se soočajo s strašno prostorsko stisko. Direktor podjetja Kovinar - gradnje ST, g. Jernej Mrak, je izrazil zahvalo za zaupanje in je obljubil, da se bodo še naprej trudili in bodo poskušali biti čim manj moteči za osebje in paciente v zdravstvenem domu. Prepričan je, da bodo upravičili zaupanje. Tudi direktorica podjetja Domplan je izrazila zaupanje v uspešnost projekta in  zagotovila, da bodo kot izkušen nadzornik vršili strog nadzor.

Po nagovorih sta župan občine Tržič Peter Miklič in direktor podjetja Kovinar – gradnje ST Jernej Mrak podpisala gradbeno pogodbo, nato pa sta župan Peter Miklič kot predstavnik Občine Tržič in direktorica podjetja Dompan Saša Krč podpisala še pogodbo o nadzoru gradnje.

Vrednost gradbene pogodbe z DDV je skoraj 2.000.000,00 evrov. Uvedba v delo bo v naslednjem tednu, rok za dokončanje del pa je 12 mesecev po uvedbi v delo.

Sredstva za gradnjo bodo črpana iz državnega proračuna Ministrstva za zdravje, predvidoma v višini 1.2 milijona evrov, 400.000,00 evrov bo prispevalo Osnovno zdravstvo Gorenjske, ostali del bo pokrila Občina Tržič. V pogodbo ni vključena IT oprema, prav tako ne medicinska in pohištvena oprema.

V prizidku se bodo v pritličju uredili prostor za fizioterapijo, skladišče, predavalnica, čakalnica in skupni prostori, v nadstropju pa pet referenčnih ambulant, pisarne, EKG, otroška zobna ordinacija in tako kot v pritličju skupni prostori. 

Oglejte si tudi