Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
7°C
JUTRI
21°C
10°C
Oceni objavo

Izveden je bil prvi del programa Tedna doživetij za turistično gospodarstvo

Turizem Bled je v sodelovanju z blejskimi ponudniki aktivnosti organiziral prvi brezplačni Teden doživetij za ponudnike nastanitvenih kapacitet, ki je potekal med 22. in 24. aprilom, del programa se je zaradi slabega vremena prestavil na prihodnji teden. Na posamezno aktivnost se je v povprečju odzvalo 20 sobodajalcev, Teden doživetij pa bo ponovno organiziran jeseni in spomladi prihodnje leto.

Z izkušnjo do boljše promocije ponudbe kraja

Teden doživetij je priložnost za ponudnike nastanitvenih obratov, da brezplačno preizkusijo in spoznajo različne aktivnosti, ki so na voljo na Bledu in okolici in jih tako iz lastne izkušnje priporočijo svojim gostom. V Tednu doživetij smo jih povabili na rafting z OUTdoor Slovenia, polet z balonom v sodelovanju z Balonarskim centrom Barje, na voden ogled Blejskega gradu in Bleda ter na soteskanje in skalno plezanje na Bohinjski Beli z Altitude Activities.

Rafting s Sava rafting in Adventure rafting Bled

Rafting sta izvedli agenciji za aktivna doživetja Sava Rafting in Adventure Rafting Bled, kjer nudijo tudi druge aktivnosti, kot so soteskanje, kajakaštvo, organizirajo enodnevne izlete. 

Kot je zapisala ena izmed udeleženk raftinga na Savi Dolinki, je to ena izmed boljših družinskih poletnih aktivnosti v Sloveniji. Poldnevno doživetje vključuje tudi transfer od hotela do lokacije in obratno, je primerno za otroke in skupine različnih velikosti. Sama dogodivščina vključuje tudi številne zabavne igre v raftu, ki pospremijo veslanje po reki in manevriranje med brzicami.

Voden ogled Blejskega gradu

Voden ogled Blejskega gradu z vodnikom je na voljo ob predhodni najavi, sicer pa grad lahko spoznate prek avdiovodnika. Na skoraj 30 točkah, ki so razporejene po gradu in označene z oštevilčenimi rdečimi tablicami s podobo ptice, boste spoznali zanimive vsebine o gradu, arhitekturi in njegovi bogati zgodovini. Aplikacijo za avdiovodenje, ki je na voljo v 19 jezikih, si ob vstopu na Blejski grad naložite na svojo mobilno napravo.

Voden ogled Bleda

Ste vedeli, da na Bledu pijemo isto vodo, ki teče tudi skozi sotesko Vintgar reke Radovne? Da za začetnika organiziranega zdraviliškega turizma na Bledu velja vizionar in pionir naravnega zdravljenja Arnold Rikli, ki je svoje paciente zdravil po principu zdravilnih učinkov svetlobe, zraka in vode? Da je otok na Blejskem jezeru edini naravni otok na stoječih vodah v Sloveniji, s površino 0,82 hektarja, ki se dviga 18 metrov nad jezersko gladino in je bil poseljen že v predkrščanski dobi?

Še več o Bledu izveste na približno enournem sprehodu ob jezeru, skozi staro vaško jedro in po Jezerski promenadi. Voden ogled organizira Javni zavod Turizem Bled.

Od 1. junija do 30. septembra 2024 ter preko zime bodo vsak petek potekali redni enourni vodeni ogledi Bleda, z začetkom ob 10. uri in zbornim mestom pred Turistično informativnim centrom Bled (Cesta svobode 10). Na ogled se je potrebno prehodno najaviti prek e-naslova info@visitbled.si, najkasneje do 8. ure na dan vodenja, vstopnice so na voljo po ceni 10,00 EUR, za imetnike kartice Julijske Alpe: Bled je ogled brezplačen.

Na voljo je še nekaj prostih mest

Doživetja polet z balonom, soteskanje in skalno plezanje na Bohinjski Beli se bodo izvedla v prihodnjem tednu, ob boljših vremenskih razmerah. Za soteskanje in skalno plezanje je na voljo še nekaj prostih mest. Svojo prijavo lahko oddate do 1. maja do 14. ure, na tej povezavi.  

Oglejte si tudi