Oceni objavo

Na Bledu zazvenelo 450 harmonik

Danes (5. maj) se je ob Blejskem jezeru zbralo več kot 450 harmonikarjev na prireditvi Harmonike ob Blejskem jezeru. Čez dan se je na Bledu zvrstilo okoli 5000 obiskovalcev, pester program pa je potekal med 10. in 20. uro.

450 harmonikarjev iz Slovenije in zamejskih skupnosti

Med 450 harmonikarji sta najstarejša udeleženca štela 89 let, najmlajši pa 4. Na tradicionalni prireditvi, ki je bila izvedena že osmič, se je, poleg številnih posameznikov, predstavilo tudi 11 harmonikarskih skupin. Prisluhnili smo Harmonikarskemu orkestru Klavdije Ceglar, Kulturnemu društvu harmonikarjev Izola, Harmonikarjem z Dobja pri Planini, Klubu harmonikarjev Kumše, Harmonikam Zorana Lupinca, Glasbene šole Damjana Pasariča, Orkestra Primoža Zvira, Orkestra Nika Polesa, Kulturnega društva Mihaelov sejem Mengeš, Poučevanje diatonične harmonike Cerar in Skupini Podn.

Skupinski nastop in koncerta Primorskih fantov in Okroglih muzikantov

Ob 12. uri, ko se je 450 harmonikarjev zbralo na jezerski promenadi ob kulisi Blejskega jezera, so zazvenele skladbe Otoček sredi jezera in Na golici Ansambla bratov Avsenik ter Čebelar Lojzeta Slaka. Ob 14. uri je sledila povorka harmonik, od 15. ure dalje pa koncerta Primorskih fantov ter Okroglih muzikantov.

Harmonika Poličar je podelila glavno nagrado žreba

Že od vsega začetka je zvesti in glavni pokrovitelj dogodka BP harmonika Poličar, ki so tudi tokrat za glavno nagrado v žrebu namenili harmoniko, tokrat model BP338, izdelano iz javorja in kroma.

Kulinarična ponudba na stojnicah obarvana v okuse Blejskega lokalnega izbora

Člani Turističnega društva Bled so pripravljali staro slovensko jed posmodulo, podbreške potice so bile na voljo na stojnici Kulturnega društva Tabor Podbrezje, okusno pecivo z dodatkom hrušk tepk pri Kulturno umetniškem društvu Zasip, kmetija Pr' Obvak je predstavila izdelke iz aronije, Tilen Soklič izdelke iz ribeza, izdelki iz industrijske konoplje izpod Jelovice so bili na voljo na stojnici kmetije Pr Knapč.

Vključevanje prostovoljcev lokalnih društev

Organizator je k sodelovanju povabil tudi lokalna društva, na poziv se je odzvalo kar 50 posameznikov, ki so se tudi ta dan izkazali s predanostjo lokalni skupnosti in blejski gostoljubnosti. Za odziv se zahvaljujemo Kulturnemu umetniškemu društvu Zasip, Kulturnemu društvu Bohinjska Bela, Atletskemu društvu Bled, Športnemu društvu za kegljanje na ledu Bled, Folklornemu društvu Bled, Kulturnemu društvu Rudija Jedretiča Ribno in Društvu blejski mladinski center.

Turizem Bled

Oglejte si tudi