Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilnik Rdečega križa Ljubljana

Ne moremo pomagati vsem,
vendar vsakdo lahko pomaga nekomu.
                                                                     Ronald Reagan

#lepadejanja   #solidarnost


INFORMACIJE O HUMANITARNI POMOČI V ČASU EPIDEMIJE

>> NUJNA - HUMANITARNA OSKRBA PREBIVALSTVA
Na posebni telefonski številki 040 788 698 smo dosegljivi za informacije o nujni humanitarni oskrbi prebivalstva od ponedeljka do četrtka od 9. do 15. ure, v petek od 9. do 12. ure. Delitev pomoči v Humanitarnem centru poteka nemoteno. Oblačil do nadaljnjega ne sprejemamo.

AKTIVNOSTI V ODZIVU NA EPIDEMIJO
Odzivamo se na potrebe ljudi, ki jih zaznamo. Za pomoč v odzivu na epidemijo je bilo v zadnjih treh mesecih aktiviranih in vključenih 187 prostovoljk in prostovoljcev RKS-OZ Ljubljana, v aktivnostih UP - učna pomoč in psihosocialna podpora družini, na področju psihosocialne podpore, z dostavami na dom, v bolnišnici – UKC Ljubljana, ter v domovih starejših občanov. Dodatno pa so v zaznavo in odziv na potrebe v lokalnih skupnostih aktivni prostovoljci iz 38 Krajevnih organizacij Rdečega križa. Od razglasitve drugega vala epidemije smo zabeležili več kot 7662 opravljenih prostovoljskih ur v odzivu na epidemijo. HVALA vsem prostovoljkam in prostovoljcem!

>> UP - UČNA POMOČ in PSIHOSOCIALNA PODPORA DRUŽINI
S podporo otrokom in družinam nadaljujemo! Poleg rednih aktivnosti, ki zajemajo neposreden stik prostovoljcev z učenci in družinami, smo v mesecu decembru s pomočjo donacije Mladinske knjige obdarili naše otroke in družine, ki so vključeni v program.
V januarju smo prejeli informacijo, da je bil naš projekt izbran na razpisu MDDSZ, za sofinanciranje
projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije COVID-19. S polno paro tako delujemo naprej!

>> POMAGAJTE LJUDEM NAŠEGA MESTA
Stiske ljudi se poglabljajo. Veliko družin, samozaposlenih in perkarnih delavcev se je znašlo v hudi finančni stiski. Donacije za pomoč pri plačilu položnic za osnovne življenjske stroške lahko nakažete na naš humanitarni račun. Več na povezavi:  https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Kako_lahko_pomagate/

>> PROJEKT TOPEL OBROK ZA VSE
Aktualna kriza povezana s pandemijo Covid-19 je pahnila veliko družin, posameznikov in starostnikov na rob preživetja. 1218 toplih obrokov so ljudje v stiski dobili tudi zaradi vaše pomoči, od 21. 12. 2020, ko smo začeli z akcijo, do danes. Z akcijo pa nadaljujemo!
HVALA vsem podjetjem in posameznikom, ki ste že pristopili k projektu in pomagali s finančno donacijo. Ostala podjetja vabimo, da ne spregledate prošnje za donacijo in da prispevate po svojih zmožnostih. Zahvaljujemo se tudi Restavraciji Separe in ga. Sladjeni Križaj, ki sta iniciatorja projekta.
Hvala, ker vam je mar in ker boste z vašo donacijo ljudem polepšali vsakdan! >
https://www.rdecikrizljubljana.si/.../Projekt_TOPEL.../

REDNE AKTIVNOSTI V ČASU EPIDEMIJE
>>7. ROJSTNI DAN PROJEKTA DAN S PROSTOVOLJCI 2014-2021
Zaradi trenutnih razmer smo praznovanje 7. rojstnega dneva prestavili na čas, ko se bodo sprostili ukrepi. Kje in kako smo vsa ta leta praznovali?

- 6. rojstni dan smo praznovali 9. januarja 2020 v Mednarodnem grafičnem likovni centru (Grad Tivoli).
- 5. rojstni dan smo praznovali 10. januarja 2019 v Narodni galeriji, kjer smo imeli voden ogled razstave slovenske umetnice Ivane Kobilca.
- 4. rojstni dan smo praznovali 11. januarja 2018 z delavnico Krepitev zdravja s pomočjo eteričnih olj.
- Za 3. rojstni dan, 12. januarja 2017 smo si podarili Jogo smeha.
- Za 2. rojstni dan smo si 14. januarja 2016 ogledali razstavo Vrata v Slovenskem etnografskem muzeju.
- 1. rojstni dan pa smo praznovali 8. januarja 2015 s predstavitvijo pravične trgovine in zgodbe o kakavu.
Hvala vsem, ki ste v teh letih soustvarjali zanimiva srečanja! Oglejte si video z utrinki iz prejšnjih let:
https://www.facebook.com/rdecikrizljubljana/videos/730067934309161

>> e-IZMENJEVALNICA
Že nekaj časa se nismo videli »v živo«, zato v mesecu februarju načrtujemo »spletno Izmenjevalnico«. Oblačila in druge rabljene reči bodo objavljeni na naši Facebook in Instagram strani, za izmenjavo pa bomo odprli termin v katerem nas boste lahko obiskali, prevzeli rezervirane izdelke in prinesli donacijo v obliki prehranskih izdelkov ali izdelkov za higieno. Za več informacij spremljate naš FB in instagram.

>> OBVESTILO KRVODAJALKAM IN KRVODJALCEM
Vljudno vabljeni, da darujete kri! Pokličite na 051 389 270 in se dogovorite za dan in uro prihoda na odvzem z Zavodom RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva ul. 6, Ljubljana. Najava je obvezna.
Hvala, ker darujete kri za življenje.

>> KLUB 100 KAPLJIC – 7. ROJSTNI DAN
Naši prostovoljci – animatorji krvodajalstva si že več kot desetletje zavzeto prizadevajo ljubljanskim srednješolcem približati vrednote krvodajalstva. Pred sedmimi leti, so se mladim prostovoljcem Kluba 25 pridružili dolgoletni krvodajalci kot prostovoljci Kluba 100 kapljic, ki se vse od 27. januarja 2014 posvečajo širjenju solidarnosti v obliki krvodajalstva tudi med mladimi. To šolsko leto je obarvano drugače, s spletnimi predstavitvami krvodajalstva, a prostovoljci – animatorji kljub vsemu pogumno in vztrajno ozaveščajo in spodbujajo srednješolce k solidarnosti, prostovoljstvu in krvodajalstvu.
Ob 7. rojstnem dnevu Kluba 100 kapljic iskreno čestitamo vsem članicam in članom kluba ter se jim s ponosom zahvaljujemo za trud in srčnost, ki ju namenjajo širjenju vrednote krvodajalstva.
Prostovoljkam in prostovoljcem obeh klubov pa želimo obilo navdiha tudi v prihodnje.

>>PRVA POMOČ – TEČAJI IN IZPITI PRVE POMOČI za voznike in zaposlene, delavnice in tečaj za bolničarja
S pridobivanjem znanja prve pomoči ne moremo čakati. Nikoli namreč ne vemo, kdaj nas za ovinkom pričaka nesreča. Tečaji in izpiti prve pomoči potekajo redno, vsak teden, seveda z ustreznimi prilagoditvenimi ukrepi. V marcu organiziramo tudi delavnico prve pomoči pri otrocih in dojenčkih. Delavnica bo potekala 19. 3. 2021 od 17. do 20. ure. Sprejemamo tudi informativne prijave za nov termin tečaja za bolničarja, ki bo predvidoma v spomladanskem času. Prijave in več informacij na:  www.prva-pomoc.si.

POSTANI ČLAN, ČLANICA RDEČEGA KRIŽA
Vabimo vas, da postanete člani ali članice RKS-OZ Ljubljana! Pridružite se globalni družini, ki se zavzema za uresničevanje humanega poslanstva. Izpolnite prijavnico na povezavi: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Postani_nas_clan/

NIČ VAS NE STANE, ČE STE DOBRODELNI - NAMENI NAM DEL DOHODNINE
Vsi, ki od svojega osebnega dohodka plačujete letno dohodnino, lahko do 1% namenite nevladnim in dobrodelnim organizacijam. Odločite se za solidarnost in humanost ter s svojo podporo Rdečemu križu Ljubljana omogočite izvedbo programov, s katerimi se zavzemamo za zaščito življenja, zdravja in zagotavljanje spoštovanja človekovega dostojanstva. Hvala!
Lahko izpolnite obrazec (v prilogi) in ga pošljete na naš naslov ali ga oddate v naši sprejemni pisarni. Celoten postopek pa lahko izvedete elektronsko na portalu
e-davki (digitalno potrdilo ni potrebno).

Lep pozdrav,
Ekipa Rdečega križa Ljubljana

Za več informacij in prijave pokličite na 01 425 34 19 ali pišite na
info@rdecikrizljubljana.si  
V primeru, da obvestil RKS-OZ Ljubljana ne želite več prejemati, nam pošljite sporočilo na
info@rdecikrizljubljana.si - Odjava.

Oglejte si tudi