Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

OBVESTILNIK RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA – AVGUST 2022

DOGODKI IN AKTIVNOSTI RKS-OZ LJUBLJANA

>> IZMENJEVALNICA  
Pridružite se nam na dogodku blagovne menjave – prinesite hrano, izdelke za higieno in čistila in jih izmenjajte za rabljena, vintage oblačila in predmete. Za več informacij nam lahko sledite tudi na
Facebooku in Instagramu.
4. 8. 2022 od 16. do 19. ure, bar Zorica, Kersnikova 4, Ljubljana
Pridruži se nam v centru, na zdaj že dobro znani lokaciji – če bo lepo vreme, bomo zunaj, v primeru dežja, pa nas poiščite v notranjosti bara.
19. 8. 2022 od 16. do 19. ure, Humanitarni center, Tržaška c. 132, Ljubljana

>> TRENING EKIP PRVE POMOČI
27. 8. 2022 od 9:00 do 12:30 v Ljubljani
Vabljeni na trening prve pomoči. Je za vsakogar, ki ga zanima sodelovanje v ekipi prve pomoči. Prosimo prijavite se na spela.kenda@rdecikrizljubljana.si.

SODELUJTE
>> RAZPIS – POSTANITE PROSTOVOLJEC_KA NA TERENU
Terensko delo je za vse vas, ki želite nuditi neposredno pomoč ljudem z logistično in/ali organizacijsko podporo. Pri tem se odzivamo na aktualne težave in pomagamo najbolj potrebnim pomoči v danem trenutku.

Vabljeni v pestro prostovoljsko sfero in med dobro družbo prostovoljcev_k RKS-OZLJ.
Več informacij najdete tukaj.
Vabljeni in srčno dobrodošli!

>> POSTANITE PROSTOVOLJEC_KA V HUMANITARNEM CENTRU
Toplo vabljeni, da se vključite v prostovoljsko delo v Humanitarnem centru, kjer bo dobrodošla vsaka pomoč pri sortiranju donacij, oblačil in delitvi humanitarne pomoči ter pomoč pri pripravi in pospravljanju prostora. Zaželena je fizična kondicija ter možnost opravljanja prostovoljskega dela vsaj pet ur tedensko.

Prijave zbiramo po e-pošti: humanitarni.center@rdecikrizljubljana.si in na tel. št. 01 256 26 35.
Vabljeni in srčno dobrodošli!

>> TEČAJI IN IZPITI PRVE POMOČI  
Osvežite svoje znanje prve pomoči in se prijavite na tečaj prve pomoči za voznike motornih vozil ali na novi 45-urni tečaj za bolničarja, ki bo v septembru. Prav tako vabljeni na delavnico Najpogostejši ukrepi prve pomoči pri otrocih in dojenčkih, ki bo 16. 9. 2022. Prijave sprejemamo na spletni strani www.prva-pomoc.si, za dodatne informacije o vseh tečajih pišite na prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si.

AKTUALNO
>> OBVESTILO KRVODAJALKAM IN KRVODAJALCEM
Vljudno vabljeni, da darujete kri še pred odhodom na oddih in pripomorete k zadostitvi potreb po krvi v poletnih mesecih! Pokličite na 051 671 147, 051 389 270 ali 030 716 796in se naročite na odvzem na Zavodu RS za transfuzijsko medicino. Hvala, ker darujete kri za življenje.

>> DAROVANJE ORGANOV IN TKIV
Z odločitvijo za darovanje organov in tkiv po smrti lahko rešimo mnogo življenj. V register darovalcev se lahko vpišete z digitalnim potrdilom na povezavi
https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3765 ali osebno na RKS-OZ Ljubljana v času uradnih ur po predhodni najavi.

>> DARUJTE S POSLANIM SMS
Bodi dobrodelen – pošlji SMS s ključno besedo LJUDEM na 1919 in podari 1 EUR. Pomagajmo LJUDEM našega mesta! Prispevate lahko vsi uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, A1 in T-2.
Donacije lahko nakažete tudi na humanitarni račun RKS-OZ Ljubljana, ki je odprt pri Delavski hranilnici d.d.
IBAN: SI56 61 000 11 22 33 44 82; SWIFT ALI BIC: HDELSI22; SKLIC: 10-2
Donirate lahko tudi preko QR kode:

>> NAMENITE NAM DEL DOHODNINE
Vsi, ki od svojega osebnega dohodka plačujete letno dohodnino, lahko do 1 % le-te namenite nevladnim in dobrodelnim organizacijam. Odločite se za solidarnost in humanost ter s svojo podporo Rdečemu križu Ljubljana omogočite izvedbo Programa pomoči in podpore starejšim ljudem na območju mesta Ljubljana in primestnih občin, ki ga izvajajo prostovoljci iz 37 Krajevnih organizacij Rdečega križa (KORK). Postopek je enostaven - več na
povezavi. Hvala!

STOPITE V STIK Z NAMI

>> DELOVNI ČAS SPREJEMNE PISARNE///HUMANITARNEGA CENTRA

Sprejemna pisarna RKS-OZ Ljubljana deluje po rednem delovnem času:

ponedeljek, od 10. do 15. ure, torek, sreda, od 10. do 18. ure in v petek od 10. do 12. ure.

Od 18. 7. 2022 do 26. 8. 2022 Humanitarni center deluje po prilagojenem urniku:
ponedeljek, torek in četrtek od 7. do 15. ure, sreda od 7. do 16. ure in petek, od 7. do 12. ure.
Več informacij in ostale morebitne spremembe najdete na
povezavi.

>> POSTANITE NAŠE ČLANICE, NAŠI ČLANI
V
abimo vas, da postanete člani in članice RKS-OZ Ljubljana! Pridružite se globalni družini, ki se zavzema za uresničevanje humanega poslanstva. Izpolnite spletno prijavnico: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Postani_nas_clan/.

Oglejte si tudi