Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
14°C
PON.
26°C
11°C
RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA
Dobrodelna organizacija

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA

Odprto

Danes Zaprto
Ponedeljek 10.00‒15.00
Sreda 10.00‒18.00
Petek 10.00‒12.00
HUMANITARNI CENTER - Sprejem donacij: ob ponedeljkih in torkih od 8. do 16. ure, ob sredah od 8. do 18. ure, ob četrtkih od 8. do 16. ure, ob petkih od 8. do 12. ure. Delitev humanitarne pomoči: ob ponedeljkih in torkih od 12. do 16. ure, ob sredah od 10. do 17. ure. Preskrba brezdomcev: možnost tuširanja, osebne higiene, menjave oblačil in suhega obroka vsak dan v času uradnih ur. Topel obrok vsak petek od 10. do 12. ure. Oblačila, meritve krvnega sladkorja in tlaka vsak prvi petek v mesecu od 10. do 12. ure. V poletnem času humanitarni center deluje po prilagojenem urniku.

Predstavitev

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana je samostojna, nevladna, humanitarna, nepridobitna organizacija, ki pomaga pri preprečevanju in lajšanju trpljenja ljudi, zaščiti življenja in zdravja, krepitvi gibanja za zdravo življenje ter zagotavljanju spoštovanja človekovih pravic. Nepristranskost, neodvisnost, univerzalnost, prostovoljnost, humanost, nevtralnost, enotnost, so načela, ki jih člani RK živimo in smo ponosni, da smo člani te velike človekoljubne družine, ki šteje preko 13 milijonov članov v preko 190 nacionalnih društvih po vsem svetu.

Socialne programe in humanitarno pomoč izvajamo na podlagi statusa humanitarne organizacije. Pomoč socialno izključenim in materialno prikrajšanim družinam in posameznikom sodi v temeljno poslanstvo Rdečega križa. RKS-OZ Ljubljana nudi pomoč s prehrambenimi paketi in praškom, z oblačili in obutvijo posameznikom in družinam, ki so v stiski, pomaga brezposelnim, osebam brez statusa in vsem, ki živijo v pomanjkanju. Namen programa je blažiti materialno stisko in socialno izključenost. V podporo humanitarni pomoči najbolj ogroženim izvajamo programa Izmenjevalnica in Srečevalnica, ki povezujeta potrebe prejemnikov pomoči po dodatni materialni pomoči in krepitvi socialne mreže.

S številnimi preventivnimi in prostovoljskimi programi in projekti se tako nenehno odzivamo na aktualne potrebe ljudi. Prav vsi programi, ki jih izvajamo, so prežeti z medgeneracijskim sodelovanjem in prostovoljstvom, ki je temelj našega dela. Posebno pozornost in skrb posvečamo krepitvi sodelovanja ter vključevanja otrok in mladine, kar je naša prioriteta, poleg sodelovanja s prostovoljci v tradicionalnih Krajevnih organizacijah Rdečega križa, ki so naša tesna vez z ljudmi v lokalnem okolju. Med drugim izvajamo preventivne programe ozaveščanja ter izobraževanja otrok in mladine v osnovnih in srednjih šolah kot so: Samo eno življenje imaš, Prva pomoč – Pomagam Prvi, Sem sreča v nesreči, Klub 25 in Klub 100 kapljic. Solidarnost in dobrodelnost otrok in mladine krepimo tudi v programih Drobtinica, Otroci za otroke, Dijaki za otroke in Za otroški nasmeh, ki jih izvajamo skupaj z osnovnimi in srednjimi šolami.

Svoje poslanstvo in temeljna načela udejanjamo v programih in projektih na področju prve pomoči, krvodajalstva, darovanja organov in tkiv po smrti ter zaščite in reševanja, za kar imamo tudi javno pooblastilo, ki nam je bilo dodeljeno z Zakonom o Rdečem križu Slovenije. Vse naše aktivnosti so naravnane k ljudem, k reševanju njihovih predvsem socialnih stisk kot tudi k preventivi v smislu ozaveščanja in usposabljanja članic in članov, prostovoljk in prostovoljcev za delo v Rdečem križu, kot tudi prebivalstva, ki živijo v desetih občinah na območju delovanja RKS-OZ Ljubljana.

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana teritorialno pokriva občine: Mestno občino Ljubljana, Občino Škofljica, Občino Dobrova-Polhov Gradec,  Občino Vodice, Občino Dol pri Ljubljani,  Občino Horjul, Občino Ig,  Občino Medvode, Občino Brezovica in Občino Velike Lašče.

 

SPLETNA MESTA:

www.prva-pomoc.si

www.izmenjevalnica.si

www.rdecikrizljubljana.si

 

KAKO LAHKO POMAGATE?

PROSTOVOLJCI: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Prostovoljstvo/

DONATORJI: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Kaj_je_donatorski_portal/

TRR: SI56 0201-0001-0814-496

 

ALI STE SE ZNAŠLI V STISKI, POTREBUJETE POMOČ?

Možnosti za pridobitev pomoči: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Humanitarni_center/

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA

Zadnje vsebine