Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Napotki vsem, ki še želimo pomagati

Širša javnost je bila priča zgodovinskim poplavam v Sloveniji. Ob tem smo dne 14.8.2023, na dan solidarnosti, imeli možnost pomagati prizadetim v poplavah. Za vse tiste, ki želite še naprej pomagati, je v nadaljevanju nekaj preprostih napotkov, ki bi vam lahko prišli prav.

Na srečo naše regije poplave letos niso prizadele, a ker vemo in smo se sposobni zavedati, kako je, ko človeka doleti kaj takšnega, nam je omogočeno pomagati, četudi na daljavo.

Ob prihajajočem šolskem letu je mogoče zbirati šolske potrebščine za prizadete v poplavah. Več informacij je dostopnih na izpostavah Rdečega križa, Karitasa in na Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Na Rdečem križu je mogoče prejeti informacije o tem, na kakšen način lahko prispevamo finančna sredstva za prizadete v poplavah (nakazila na pristojen transakcijski račun).

V mnoge zabojnike v trgovskih centrih oziroma za to namenjene posebne bokse lahko odložimo hrano in pijačo ter higienske pripomočke, na primer v boks v Mercator centru Supernova v Novi Gorici.

Ob tem bodimo previdni, saj se žal pojavljajo zlorabe. Sredstva, pripomočke, hrano in drugo zbirajmo zgolj preko za to namenjenih organizacij. 

Bodimo še naprej solidarni in pomagajmo po svojih najboljših močeh.


Oglejte si tudi