Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
12°C
JUTRI
27°C
16°C
Oceni objavo

Ohranjanje tradicije na Ustju

Kljub slabi vremenski napovedi sta Krajevna skupnost Ustje in društvo Numulit.us tudi letos pripravila praznovanje ob prazniku dela kar z dvema dogodkoma. Sodelovali so vsi, stari in mladi, ki so odlično opravili svoje naloge.

Mladi se zavedamo, da je ohranjanje tradicije, šeg in navad še kako pomembno za naš mladi rod in narod. Tako smo najprej v soboto, 27. aprila, že tradicionalno, postavili mlaj v zaselku Furtunovše. Fantje in možje so se izkazali pri pripravi samega mlaja, z barvami slovenske zastave pa so okraševanje prevzele spretne roke deklet in žena.

30. aprila smo Ušani prižgali kres. Zagorel je na Dolinah, od koder se ga je lahko videlo daleč naokrog. Od tod je bil tudi čudovit razgled na kresove, ki so se prižgali po okoliških krajih.

Dogodka sta bila rezultat skupnega dela vaščanov in priložnost za prijetno druženje. V letu 2024 takih priložnosti ne bo manjkalo.

Mladi smo že v marcu organizirali materinski dan, drušvo Numulit.us je organiziralo Ping-pong turnir, v nadaljevanju pa pripravljamo nogometni turnir na Grbavici, začeli pa smo že s pripravami na ušanski krajevni praznik, ki bo drugi teden avgusta. Mladi se trudimo pomagati ohranjati vas živahno, sodelujemo pri organizaciji prireditev ter se jih z veseljem udeležujemo.

Nastja Štrancar

Oglejte si tudi