Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

ŽUPAN JE ZAČRTAL POT GASILSKO REŠEVALNE DEJAVNOSTI V OBČINI TRŽIČ.

Župan mag. Borut Sajovic je začrtal pot nadaljnega razvoja in obstoja prostovoljne gasilsko

reševalne dejavnosti v Občini Tržič.

 

Na podlagi posveta s kvalificiranimi strokovnimi člani poveljstva GZ Tržič je župan prisluhnil strokovnim argumentom pri načrtovanju nadaljnjega opremljanja in financiranja vseh devetih prostovoljnih gasilskih društev.

 

Člani poveljstva GZ Tržič so na podlagi poglobljenih analiz in upoštevanju veljavnih zakonov in predpisov iz področja gasilko reševalne dejavnosti prepričali župana o pravilnosti nadaljnje poti, ki zagotavlja boljšo požarno varnost za občane Tržiča.

 

Ob teh dejstvih ne gre zanemariti motivacijskega učinka na izvajalce operativce, ki jim je bila na ta način izražena zaupnica za nadaljnje odgovorno delo pri reševanju ljudi in premoženja.

 

Župan je na ta način zagotovil še boljše brezplačno opravljanje operativnih nalog, 24-urno pripravljenost vsakega operativca iz 1000-glave operativne sestave v GZ Tržič.

 

Še v naprej bodo člani operativci z brezplačnim delom na intervencijah in ostalih brezštevilnih udarniških delih prispevali dodano vrednost v občinski proračun.

 

Varnost premoženja in življenja občanov v Občini Tržič je zagotovljena do konca mandatne dobe župana mag. Boruta Sajovica.

Oglejte si tudi