Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
13°C
TOR.
23°C
13°C
Oceni objavo

Tržičani so dobili nov defibrilator – napravo, ki rešuje življenje.

Prostovoljni gasilski društvi Bistrica pri Tržiču in Tržič, sta se v petek, 12. junija 2015 udeležili predstavitve temeljnih postopkov oživljanja z defibrilatorjem.

 

Na parkirišču trgovine Spar so bili prikazani temeljni postopki oživljanja, ki naj bi jih znali vsi operativni gasilci v občini Tržič.

 

Prostovoljni gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so že nekaj časa opremljeni z defibrilatorjem. Največkrat so klicani na pomoč v večstanovanjske objekte, kjer pušča voda, lastnikov pa ni doma. Običajno so gasilci PGD Bistrica pri Tržiču prvi na kraju intervencije. S specialnim orodjem, vstopajo v zaklenjene prostore. S tehničnim posegom vlomijo v stanovanje, kjer zagledajo onemoglo osebo. Takrat bodo uporabili avtomatični defibrilator .

 

Defibrilator je preprost za uporabo, ima dolgo življenjsko dobo, in kar je najpomembnejše, gre za napravo, ki omogoča več kot 92 odstotno ocenjeno stopnjo uspešnosti.

 

Ker so gasilci prisotni tudi na vseh večjih dogodkih (družabnih, športnih ), kjer se zbere večje število ljudi in je s tem tudi večja možnost, da se srečajo z nenadnim srčnim zastojem. Defibrilator je nameščen tudi v gasilsko vozilo. Vozilo je opremljeno še s torbo za prvo pomoč in z zajemalnimi nosili, tako da bo za osebo, ki je potrebna takojšnje pomoči, poskrbljeno do prihoda poklicnih reševalcev.

 

Prostovoljnemu gasilskemu društvu Bistrica pri Tržiču se je župan mag. Borut Sajovic zahvalil, za izjemne napore pri opravljanju intervencij. Gasilci PGD Tržič želimo gasilcem PGD Bistrica pri Tržiču uspešno delo z defibrilatorjem, pri odgovornem reševanju življenj na celotnem območju Občine Tržič.

 

Več informacij na : http://www.aed-baza.si/

Oglejte si tudi