Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
21°C
4°C
Oceni objavo

Pester začetek sezone

Novo sezono smo v Folklorni skupini Karavanke začeli s polno paro. Še pred "uradnim" začetkom nove sezone smo nastopili na številnih prireditvah.
Otvorili smo jo prav 1. septembra z nastopom na tradicionalni Šuštarski nedelji v Tržiču. Vsako angelsko nedeljo Tržič oživi. Plesalci mladinske in otroške skupine ter pevke ljudskih pesmi so se predstavili v pestrem programu na Kulturnem odru. Ker se je vse vrtelo okoli šuštarjev, čevljev, "frajšprehunge", smo tudi Karavančki zaplesali Šuštarsko, pevke pa so med drugim zapele Šoštar majster cokle dela in pesem popestrile z igranjem na t.i. kampəlne.

Septembrske večere so mladinci popestrili tujim gostom v Gostilni Šestica v Ljubljani na Slovenskih večerih. S predstavitvijo kostumov, slovenskih plesov in pesmi ter raznimi animacijami so zabavali goste iz Rusije, Francije, ZDA, Španije ...

Mesec smo zaključili z nastopom pevk na srednjeveškem dnevu v Žiganji vasi. Prvič se je predstavil dogodek D-oživi srednji vek, kjer s(m)o skušali z raznimi zgodbami, hrano in sejmom obuditi dogodke, ki so se dogajali v srednjem veku.

Med svoje vrste smo sprejeli tudi lepo število novih Karavančkov in sedaj s polno paro nadaljujemo tudi v naslednjih mesecih.


Če vas srbijo pete ali pa bi se le malo podružili ob ljudski glasbi, vabljeni v družbo Karavančkov!

Oglejte si tudi