Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Zbrani ob Sv. Martinu

Tudi letos smo v šmarski občini in fari lepo obeležili god našega zavetnika sv. Martina. Kar nekaj prireditev se je odvijalo v teh dneh, katere so zaključili sobotni dan celodnevnega češčenja in zunanja slovesnost v nedeljo 17. novembra.

 

Nedeljsko slovesnost je vodil domači župnik g. Marko Mohor Stegnar ob somaševanju duhovnega pomočnika g. Vinka Malovrha. V nagovoru nas je pridigar opozarjal, naj se ne oklepamo zidov tega sveta, marveč Njega, našega Očeta. Tudi sv. Martin se je oklepal Jezusa in živel zanj, zato ga posnemajmo. Obenem pa imamo čudovito priložnost, da poživimo pripadnost župnijskemu občestvu, ter pripadnost Cerkvi, zato bodimo pričevalci za Jezusa še naprej.

Slovesnost je spremljala ubrana pesem in pobožna molitev zbranega vernega ljudstva.

 

Po sv. maši pa smo se zbrali še pred cerkvijo, kjer je g. župnik Marko blagoslovil mlado vino Vinogradniškega društva Štuc; ob tej priložnosti pa so nas nagovorili še predsednik društva g. Jože Zadražnik, župan g. Rajko Meserko in poslanec v DZ g. Boris Doblekar. V prijetnem druženju smo pričakali prve trenutke popoldneva.

 

Uroš Pušnik

 

Foto: Lojze Flisek in Uroš Pušnik

Oglejte si tudi