Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Večer ubrane pesmi

V soboto, 25. januarja, je bil po večerni sv. maši v župnijski cerkvi v Šmartnem pri Litiji  božični koncert dveh priznanih zborov. Koncert je organiziral Javni Zavod Bogenšperk.

 

Po besedah direktorja JZ Bogenšperk g. Petra Avblja, se nadaljuje tradicija božičnih koncertov tudi v župnijski cerkvi in vesel je, da se v ambientu te mogočne cerkve večkrat sliši zven gostujočih zborov in skupin. Tokrat sta nastopila Ženski pevski zbor Biser iz Grosuplja in Mešani pevski zbor Leo Fortis iz Trebnjega. Na svojevrsten način sta nam predstavila bogat izbor pesmi, na krilih katerih smo se pustili zapeljati. Delovanje obeh zborov je slišen tako v domačih krajih, kot tudi na tujem, pod taktirko zborovodja g. Fernanda Mejiasa. Na klavirju je zbora ta večer spremljal g. prof. Gregor Klančič.

 

Zagotovo nam obiskovalcem tega koncerta ni bilo žal, da smo lahko kljub hladnemu ozračju šmarske cerkve bili del skrivnostnega mozaika tega večera. To uro skupnega druženja nas je ogrevala mogočna, čutna in ubrana pesem, s katero smo vstopili v zaključni del duhovno bogatega praznovanja Božiča. 

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi