Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Razstava ilustracij v Mestni galeriji Riemer

Še do 17. julija si lahko v Mestni galeriji Riemer v Slovenskih Konjicah ogledate razstavo z naslovom Upodobitve, na kateri bodo predstavljene ilustracije Mojce Cerjak in Jožeta Domjana. 
Mojca Cerjak je slovenska slikarka in ilustratorka, ki ilustrira pravljice, poezijo in prozna dela, slikanice, pa tudi berila in učbenike. Najbolj znana je po ilustracijah za Zvezdico Zaspanko Frana Milčinskega, ki jo nedvomno poznamo vsi od najmlajših pa do tistih malo starejših otrok. Mojca Cerjak tudi oblikuje plakate in druge tiskovine, živi in dela pa v Slovenskih Konjicah.
Jože Domjan pa je po izobrazbi oblikovalec, tako kot Mojca Cerjak pa je diplomiral je na dunajski Visoki šoli za uporabno in likovno umetnost. Uveljavil se je kot oblikovalec gledaliških plakatov, knjig in celostnih grafičnih podob. Njegovi plakati so v stalnih zbirkah muzejev v Pragi, Varšavi, Lahtiju, Mexico Cityju, Osnabruecku, Potsdamu, Parizu, univerzitetni knjižnici v Coloradu, nacionalni knjižnici v Parizu ter številnih zasebnih zbirkah.

Vabljeni!

Oglejte si tudi