Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Povabilo kmetom k projektu Kupujmo Goriško

Kmetijskogozdarski zavod Nova Gorica je 28. marca 2012 na svoji spletni strani http://www.kmetijskizavod-ng.si/ objavil obvestilo "Povabilo kmetom z območja občin Brda, Miren-Kostanjevica, Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko ter nižinskega dela Mestne občine Nova Gorica k sodelovanju pri izvajanju projekta KUPUJMO GORIŠKO".
Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica z enotama za kmetijsko svetovanje – izpostava Brda in izpostava Bilje

, je v letu 2012 partner v projektu »KUPUJMO GORIŠKO«. Projekt je sofinanciran s sredstvi EKSRP, 4. osi Programa za razvoj podeželja 2007 – 2013, programa LEADER preko LAS jugozahodnega dela severne Primorske, ki zajema območje občin Brda, Miren-Kostanjevica, Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in nižinski del Mestne občine Nova Gorica ter je namenjen prebivalcem tega območja.

Glavni cilj projekta je povezovanje lokalnih pridelovalcev hrane, predelovalcev kmetijskih pridelkov, ponudnikov turističnih storitev na podeželju ter tipičnih izdelkov domače obrti na območju LAS. S projektom želijo povezati vse zainteresirane ponudnike, oblikovati enotno marketinško podobo za nastop na trgu in na skupnih prireditvah ter izboljšati promocijo ponudbe posameznikov. V teku je izdelava enotne promocijske predstavitvene brošure. Na svetovalni službi Nova Gorica so oblikovali vprašalnik za popis ponudbe kmetij. V času subvencijske kampanje, ko je večina nosilcev kmetij v stiku s svojim svetovalcem, opravljajo tudi popis vseh, ki želijo sodelovati v projektu in tako izkoristiti možnost široke in ugodne promocije.

V kolikor ste zainteresirani, da bi ponudbo vaše kmetije predstavili v enotni promocijski brošuri, ste vabljeni, da najkasneje do 13. aprila 2012 o tem osebno, telefonsko ali po elektronski pošti obvestite vašega kmetijskega svetovalca. Ta se bo z vami dogovoril za popis ponudbe v pisarni ali na vašem domu.

Dodatnih stroškov za vašo kmetijo ne bo.

Vprašalnik si lahko ogledate v povezavi VPRAŠALNIK.

Oglejte si tudi