Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Goriška lokalna energetska agencija GOLEA objavlja razpis za energetsko sanacijo POŠ Vrtojba

Občina Šempeter-Vrtojba je vključena v projekt "Obnovljivi viri energije v primorskih občinah". Projekt, v skupni vrednosti 4 mio EUR, je financiran iz sredstev Švicarskega prispevka, delež pa prispevajo Primorske občine.

Projekt sledi načelom trajnostne energetske oskrbe in v okviru njega potekajo aktivnosti:
  • zamenjava 12 kotlov za 30 objektov v občinah Pivka, Brda, Cerkno, Tolmin, Piran, Ilirska Bistrica, Koper, Nova Gorica in v Triglavskem narodnem parku;
  • energetska sanacija 7 objektov v občinah, Šempeter-Vrtojba, Brda, Tolmin, Piran, Koper, Nova Gorica;
  • postavitev fotovoltaične elektrarne na protihrupni ograji hitre ceste pri Bazari v občini Šempeter-Vrtojba;
  • izobraževalni program: usposabljanja za učitelje ter vzgojitelje o obnovljivih virih energije (OVE) ter učinkoviti rabi energije (URE), OVE in URE krožki in tehnični dnevi v 33 primorskih šolah v šolskih letih 2012/2013 in 2013/2014; OVE in URE natečaj ter OVE in URE e-gradiva;
  • promocija obnovljivih virov energije ter učinkovite rabe energije.

Projekt vodi in koordinira Goriška lokalna energetska agencija GOLEA, ki je kot izvajalska agencija v 17. februarja 2014 objavila razpis za izbor izvajalcev za Energetsko sanacijo objektov, med katerimi je tudi POŠ Vrtojba.


Razpis je objavljen na Portalu javnih naročil pod številko JN1906/2014.
Celotna razpisna dokumentacija v slovenščini in angleščini je dosegljiva na internet strani izvajalske agencije GOLEA www.golea.si/ove.

Oglejte si tudi