Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Paraolimpijski šolski dan v Biljah

Prednovoletni čas so na Podružnični šoli Bilje letos začeli s sporočilom o pomembnosti pozitivnih medsebojnih odnosov, tudi do ranljivih skupin. Med drugim so učenci v živo spoznali paraolimpijce – udeležence paraolimpijskih iger.
POŠ Bilje se je z velikim veseljem odzvala povabilu k sodelovanju v projektu Občina po meri invalida, ki ga izvaja Občina Miren-Kostanjevica. Ob mednarodnem dnevu invalidov so tako decembra v Biljah pripravili paraolimpijski šolski dan, na katerem je Zveza za šport invalidov Slovenija predstavila paraolimpijske igre in paraolimpijsko gibanje – predstavitev paraolimpijskega športa, preizkus različnih športov v telovadnici in predstavitev življenjskih zgodb športnikov invalidov. 
Med celodnevnim dogajanjem v Domu krajanov Negovan Nemec so bili učenci aktivno vključeni v vadbo po postajah. Preizkusili so se v golbalu, košarki sede in v vožnji z invalidskim vozičkom po poligonu. Za učence 1. in 2. razreda so pripravili pravljico o enokrilnem zmaju – zmaju invalidu.
Ob zaključku tega posebnega dne so se dogajanju pridružili tudi župan Mauricij Humar
, v. d. ravnatelja Bogomir Nemec, predsednik Sveta za invalide Marko Štanta in članice KORK Bilje, ki so si ogledali še sedečo odbojko. Tudi učenci so se z veseljem pridružili odbojkaricam in bili nad igro navdušeni. Nedvomno so učenci po celodnevnem druženju s paraolimpijci še bolj prepričani, da je kljub oviram možno uresničiti vse, le želeti si je treba dovolj močno in za sanje aktivno delati.

Roberta Filipič 

Oglejte si tudi