Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

OBČINSKA PRIZNANJA 2018 slovesno podeljena na slavnostni seji na Cerju

Župan Mauricij Humar je v petek, 5. oktobra 2018 na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Miren-Kostanjevica slovesno podelil letošnja občinska priznanja.

Priznanja občine za leto 2018 so prejeli: Ida Kocjančič, Karel Pahor in Kulturno društvo Stanko Vuk Miren-Orehovlje.

Plaketo občine sta letos prejmela Stanislav Faganeli in Lovrenc Štanta,

častni občan pa je postal svetovno znani industrijski oblikovalec Oskar Kogoj.

O podelitvi priznanj je odločal Občinski svet Občine Miren-Kostanjevica na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

OSKAR KOGOJ je postal častni občan Občine Miren-Kostanjevica. To je najvišje priznanje občine za izjemne dosežke življenjskega dela in skrb za promocijo občine.

STANISLAV FAGANELI je prejemnik plakete Občine Miren-Kostanjevica za dolgoletno delo pri ohranjanju tradicije ciljanja pirhov v Mirnu ter prispevek k razvoju in ugledu občine.

LOVRENC ŠTANTA je prejemnik plakete Občine Miren-Kostanjevica za dolgoletno nesebično in požrtvovalno delo na humanitarnem področju ter prispevek k ugledu občine.

IDA KOCJANČIČ je prejemnica priznanja Občine Miren-Kostanjevica za dolgoletno ustvarjalno delo na likovnem in kulturnem področju ter prispevek k ugledu in promociji občine.

KAREL PAHOR je prejemnik priznanja Občine Miren-Kostanjevica za dolgoletno aktivno delo v Krajevni skupnosti Temnica in prispevek k ugledu občine.

KULTURNO DRUŠTVO STANKO VUK MIREN-OREHOVLJE je prejemnik priznanja Občine Miren-Kostanjevica za uspešno oživljanje in oblikovanje kulturnega življenja ter prispevek k ugledu in promociji občine.

 


Fotografije: Mitja Ambroželj

 

Oglejte si tudi