Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Mengeškim skakalnim upom srečo zaželel tudi legendarni Japonec Noriaki Kasai

Nadobudnih smučarskih skakalcev iz SSK Mengeš niti junijska pripeka ni zaustavila, da ne bi bolj ali manj redno hodili na treninge, kar se jim je zelo obrestovalo. Na tekmah, tudi mednarodnih, so namreč prejšnji mesec kot po tekočem traku pobirali zaslužene nagrade. Še ne 15-letni Taj Ekart, ki se z velikimi koraki oziroma dolgimi skoki približuje mladinski reprezentanci, si je na začetku nove sezone 2019/20 priskakal že štiri uvrstitve nastopničke.

Najprej se je na tekmovanju za pokal Mestne občine Velenje izkazal s tretjim mestom v konkurenci do 18 let, nakar je opravil z vsemi tekmeci na tradicionalni reviji v Mostecu (do 16 let) ter nato še na preizkušnjah za slovenski pokal v Žireh (do 16 let) in Mislinji (do 16 let). V Velenju je na stopničke skočila tudi tretjeuvrščena Živa Andrić (do 15 let). Sledilo je tekmovanje za pokal Tržiča, na katerem sta Nik Bergant Smerajc (do 14 let) in Alen Pestotnik (do 12 let) slavila zmagi, Niku pa je družbo na zmagovalnem odru delal tretjeuvrščeni Timo Šimnovec. Bergant Smerajc je nato vso konkurenco v kategoriji do 13 let preskočil tudi na reviji v Mostecu. Mlajši orliči so uspešno odprli tudi sezono tekmovanj v alpsko-jadranskem pokalu, v katerem so se na uvodni postaji v Trbižu z drugimi mesti izkazali Živa Andrić (11 let), Alen Pestotnik (11 let) in Jaka Perne (10 let). S tremi uvrstitvami na stopničke so se vrnili domov tudi z druge prireditve v Sebenjah pri Tržiču, kjer je Jaka Perne zmagal pred Erikom Tomažičem, Živa Andrić pa je bila še drugič zapovrstjo druga. Na pokalu Zagorja so varovanci Aleša Selaka in Luke Brnota v konkurenci dečkov do 13 let slavili celo trojno zmago, potem ko je pred drugouvrščenim Timom Šimnovcem in tretjeuvrščenim Alenom Pestotnikom prvo mesto znova osvojil Nik Bergant Smerajc. Med deklicami do 13 let je zmagala Živa Andrić, ki je bila pred tretjeuvrščeno Anjo Kukar druga do 12 let, Pestotnik pa je bil najboljši med dečki do 12 let. Na drugih mestih sta pristala tudi Benjamin Bedrač (do 14 let) in Lovro Drnovšek (do 12 let). Orliči iz SSK Mengeš so bili zelo uspešni tudi na mednarodnem tednu skokov na Gorenji Savi pri Kranju, kjer sta Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec (oba do 13 let) vknjižila novo dvojno zmago. Na najvišjo stopničko je skočil tudi Lovro Drnovšek (do 9 let), medtem ko je bila Živa Andrić (do 12 let) tretja. Za konec se je peterica upov iz mengeškega kluba v Planici udeležila še kvalifikacij za nastop na šolskem tekmovanju konec julija pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Ruhpoldingu, kamor se je kot najboljši med dečki do 13 let zanesljivo prebil Nik Bergant Smerajc. Timu Šimnovcu se je kot četrtemu nastop v Nemčiji izmuznil za pičle pol točke, v vlogi rezerve pa bosta na morebitno priložnost čakala tudi Živa Andrić (do 12 let) in Alen Pestotnik (do 12 let). »Srečno!« jim je v Planici v slovenščini zaželel tudi legendarni japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai.

 

Besedilo in foto: Miha Šimnovec

 

Vsi otroci, ki bi se želeli preizkusiti v tem športu, so prisrčno vabljeni. Vse podatke v zvezi s treningi lahko dobite na telefonskih številkah 041/767-397 in 041/750-404.

 

 

Oglejte si tudi