Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Anžetu Lanišku tudi nagrada za ferplej

Za Anžetom Laniškom, asom iz Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš, sta še en zelo uspešen mesec in koledarsko leto. »Žaba«, kakor se glasi vzdevek 27-letnega Domžalčana, je tudi decembra navduševal z odličnimi nastopi, s katerimi se je kot najboljši Slovenec v skupni razvrstitvi utrdil med elitno deseterico skakalcev na svetu.
Na prireditvi za svetovni pokal v Lillehammerju je bil na srednji napravi osmi, na veliki pa je pristal na 14. mestu, v Klingenthalu se je nato s šestim in štirim mestom dvakrat že zelo približal zmagovalnemu odru, v »top 10« pa se je s petim in devetim mestom obakrat zavihtel tudi v Engelbergu.
Na tradicionalni generalki za novoletno turnejo se je Anže za nameček izkazal še z dvema kvalifikacijskima zmagama, s katerima je le še potrdil vrhunsko pripravljenost pred začetkom znamenitega tekmovanja štirih skakalnic v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu. Še pred odhodom v Nemčijo, kjer je za uvod izvlekel 18. mesto, pa se je ovenčal z novo kolajno na državnem prvenstvu v Planici, na katerem je bil tretji.
Prav posebno priznanje pa si je Lanišek prislužil tudi na prireditvi za najboljšega slovenskega Športnika leta, na katerem je za čudovito aprilsko gesto, ko je na slovesno razglasitev najboljših skakalcev v prejšnji sezoni prinesel tudi veliko podobo Poljaka Dawida Kubackega, prejel nagrado za ferplej.
S prvimi preizkušnjami v zimski sezoni 2023/24 so že opravili tudi Anžetovi mlajši klubski kolegi. Na uvodnem tekmovanju za slovenski pokal na 110-metrski napravi v Kranju je 16-letni Timo Šimnovec v starostni skupini do 18 let doskočil na 15. mesto, med mlajšimi mladinkami (do 16 let) je bila 15-letna Živa Andrić tretja, v kategoriji mlajših mladincev pa sta 14-letna Jaka Perne in Erik Tomažič zasedla sedmo oziroma deveto mesto.
Zatem so se dokazovali še na 100-metrski skakalnici v Planici, kjer je bil v konkurenci do 18 let Timo Šimnovec enajsti, Nik Bergant Smerajc pa je tekmo končal na 21. mestu, Živa Andrić (do 16 let), ki je bila vmes dvakrat enajsta na preizkušnjah za alpski pokal v Seefeldu, je osvojila drugo mesto. Erik Tomažič je bil med enako starimi fanti peti, Jaka Perne pa deseti.
Ob tej priložnosti bi se radi najlepše zahvalili zvestim pokroviteljem ter seveda vsem Mengšanom in okoličanom, ki ste kljub težkemu letu podprli »projekt« klubskega koledarja 2024. Tudi z vašo pomočjo bodo lahko naši upi še naprej sledili svojim sanjam.

Omeniti kaže še, da bomo letos v okviru pobude Šport mladim NLB v naši lokalni skupnosti priredili poseben medgeneracijski dogodek, na katerem bodo izkušen(ejš)i mengeški skakalci delili svoje znanje in izkušnje o pomembnosti raztezanja. 

Predstavili bodo različne tehnike in metode raztezanja, ki so ključne za njihovo športno uspešnost, in pokazali, kako te vaje prilagoditi za vsakodnevno uporabo. Poudarek bo na tem, kako pravilno izvajati raztezne vaje, da se zmanjša tveganje za poškodbe in izboljša splošno telesno počutje. Dogodek bo priložnost za učenje in izmenjavo znanj, hkrati pa tudi čudovita priložnost za druženje, spoznavanje in krepitev vezi med različnimi generacijami v naši skupnosti. Prepričani smo, da bo dogodek pozitivno vplival na vse udeležence in spodbujal zdrav življenjski slog v vseh starostnih skupinah.


Besedilo: Š. M.
Foto: Skijumping Poland




Oglejte si tudi