Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Lepi dosežki mladih skakalcev SSK Mengeš

Sezona v smučarskih skokih se počasi izteka in zadnje dejanje tekmovalne zime 2023/24 bo že po tradiciji veliki finale svetovnega pokala v Planici.

Anže Lanišek, udarni član slovenske reprezentance iz SSK Mengeš, je moral zaradi poškodbe kolena, ki jo je konec januarja staknil na Bloudkovi velikanki, ob svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih na Kulmu izpustiti vse februarske tekme v svetovnem pokalu. Toda domžalski as ima kljub temu razloge za zadovoljstvo. Vesel je, da se pri (pre)dolgem skoku ni huje poškodoval in da dobro okreva. Za nameček je za svoje uspehe v prejšnji sezoni prejel tudi Bloudkovo nagrado.

V mednarodni konkurenci se je prejšnji mesec dokazoval tudi 16-letni Timo Šimnovec iz mengeškega kluba, ki se je uvrstil v slovensko ekipo za alpski pokal (do 20 let) v Planici. Na prvi tekmi je med 76 skakalci iz osmih držav zasedel 37. mesto, pri čemer ga je le 5,2 točke ločilo od osvojitve točke, na drugi pa je zasedel 50. mesto. Na mladinskem državnem prvenstvu (do 18 let) je s 4. mestom med 51 tekmovalci le za štiri točke zgrešil bronasto kolajno. Nik Bergant Smerajc je bil sedmi, Erik Tomažič pa je pristal na 17. mestu. Skupaj z Živo Andrić, ki je bila med dekleti deveta, so na ekipni tekmi skočili na 4. mesto.

Na tekmovanju za slovenski pokal v Ljubnem se je Timo Šimnovec med mladinci, starimi do 18 let, izkazal s 3. mestom, medtem ko je bil Nik Bergant Smerajc šesti. V starostni skupini do 16 let se je na zmagovalni oder zavihtel drugouvrščeni Erik Tomažič, Jaka Perne pa je bil šesti. Na 90-metrski napravi pod Rajhovko so izpeljali tudi državno prvenstvo (do 16 let), na katerem se je Živa Andrić, ki je na preizkušnjah medcelinskega pokala v Brotterodeju izvlekla 29. in 26. mesto, med mlajšimi mladinkami okitila z bronasto kolajno. Med fanti je bil Erik Tomažič šesti, Jaka Perne pa se je uvrstil na 15. mesto. Na kadetskem državnem prvenstvu (do 15 let) na 80-metrski skakalnici v Planici sta se Tomažič in Perne ovenčala s srebrnim oziroma bronastim odličjem.

Za slovo od februarja so se dokazovali še na prireditvi za slovenski pokal v Planici, kjer sta Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec v konkurenci do 18 let drug za drugim pristala na 4. oziroma 5. mestu, Živa Andrić si je med dekleti (do 16 let) priskakala bronasto kolajno, med enako starimi fanti pa je bil Jaka Perne četrti.

Na državnem prvenstvu za mlajše kadete (do 12 let) v Mostecu je Patrik Bojc skočil na 8. mesto, v Kisovcu pa so izpeljali državno prvenstvo v najmlajši starostni skupini (do 11 let), na katerem je med deklicami z zlato kolajno zablestela Vita Maček, Kim Žgavec in Tevž Bojc pa sta prejela diplomi za 5. mesti. Skupaj so se veselili še srebrnega odličja na ekipni preizkušnji.

Najmlajši upi iz SSK Mengeš so zelo dobro skakali tudi na tekmovanju gorenjske regije v Planici, kjer so Tit Farič (do 13 let), Patrik Bojc (do 12 let) in Vita Maček (do 11 let) slavili zmage, Kim Žgavec (do 11 let) je bila tretja, Tevž Bojc in Žan Plahuta pa sta med enako starimi dečki zasedla 4. oziroma 7. mesto.

Besedilo in foto: Š. M. 

 

 

Oglejte si tudi