Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Dinamiti osvojili naslov prvakov in navdušili v Španiji

HK Dinamiti Horjul so postali novi (stari) državni prvaki Slovenije. V izjemnih dveh finalnih tekmah so si priborili dve trdo prisluženi zmagi in najvišje dvignili trofejo. A to še ni vse. Za horjulskimi inline hokejisti je tudi odličen mednarodni turnir, kjer so z odličnimi igrami pustili izjemen vtis in domov prišli bogatejši za dragocene mednarodne izkušnje.
A gremo lepo po vrsti. Državno prvenstvo je za prvo ekipo glavna prioriteta. Končnica je bila izjemno napeta. Prvo tekmo so naši hokejisti dobili z rezultatom 5:4 v podaljšku in tako povedli 1:0 v seriji zmag. Teden kasneje je sledila druga finalna tekma. Kapetan Lončar je povedal: ''Vedeli smo, kaj nas čaka. Na drugi tekmi smo se soočali z odsotnostjo nekaj ključnih igralcev v naši ekipi, vendar nas to ni ustavilo. Nastopili smo tako kot še nikoli do sedaj in pokazali, kaj znamo. Tako smo drugo tekmo finala dobili z rezultatom 10:3 in ponovno postali Državni prvaki Slovenije.''
Premagati takšno ekipo s takšnimi igralci, kot so Cadiz J., Sotlar J., Sotlar N., Simšič, Koblar, Cvetek, Povše in še bi lahko naštevali, je res zlata vredna. Še bolj navdušujoče pa je to, da si je horjulska ekipa po naporni sezoni pošteno priborila naslov pred polno domača horjulsko dvorano. Vsem navijačem in podpornikom se hokejisti na čelu z vodstvom kluba iskreno zahvaljujejo za izkazano podporo skozi celotno sezono.

Uspešen mednarodni turnir v Španiji

A kot rečeno to še ni vse. Za našimi hokejisti je izjemno pester mesec. V torek, 26. 3., sta se ekipi U14 in U22 odpravili na mednarodni turnir Sparta Cup Kids, ki je letos potekal v Igualadi, mestecu kakšnih 30 kilometrov od Barcelone. Prvi dan, v sredo je v večernih urah sledila otvoritev turnirja in predstavitev vseh ekip. V četrtek pa so se začele prve tekme. Prva izmed naših ekip je nastopila ekipa U14, ki se je pomerila proti reprezentanci Namibije U14. Žal je bila ta afriška reprezentanca prevelik zalogaj in so jim morali priznati premoč. Nato je na vrsto prišla ekipa U22, ki je nastopila proti španski ekipi Spartanas, od katerih so bili naši fantje boljši z neverjetnim rezultatom 10:0. V večernih urah četrtka je ekipo U22 čakala nova tekma proti izjemni francoski ekipi FMT, od katerih je bila naša ekipa kljub temu boljša po kazenskih strelih z rezultatom 2:1. 
Petkov dan se je začel s tekmo U14, ki se je pomerila z angleško ekipo Mooseheads, v kateri so bili naši boljši z 2:0 in s tem prišli do prve zmage na turnirju. V večernih urah je čakala fante še tekma proti ekipi Igualade (reprezentanca Katalonije). Na tribunah je imela naša ekipa neverjetno podporo starejših fantov in ekipe iz Dolenjski Toplic, ki so pričarali prav neverjetno navijaško vzdušje. Na krilih navijačev je naša ekipa prišla do izvajanja kazenskih strelov, po katerih pa so žal morali priznati premoč nasprotnikom. 
Ekipa U22 je imela na ta dan na sporedu dve tekmi. V prvi tekmi dneva so morali priznati premoč španski ekipi Flow Roses z rezultatom 2:1, v večerni tekmi pa so premagali angleško ekipo Mooseheads z rezultatom 7:0. Tako se je sobotni tekmovalni dan ponovno začel s tekmo ekipe U14. Tekmo proti španski ekipi je naša ekipa dobila z rezultatom 4:3, temu je sledilo prosto popoldne, kar je naša ekipa U14 izkoristila za ogled Barcelone. Medtem se je ekipa U22 pomerila s špansko ekipo Spartans. Kljub dobri, borbeni predstavi je bila španska ekipa boljša z rezultatom 5:3. V večernih urah je našo ekipo čakal polfinalni dvoboj proti ekipi FMT, ki so ji morali žal priznati premoč. S tem so horjulski hokejisti izgubili možnosti boja za prvo mesto.
Zadnji nedeljski dan se je začel v zgodnjih jutranjih urah za ekipo U14, ki je že zjutraj kazala zobe in se pomerila proti ekipi angleške reprezentance U14, ki je bila za las boljša z rezultatom 5:4. Že dve uri kasneje pa je za končno razvrstitev na turnirju potekala tekma med našimi U14 in ekipo Kapibaras, ki je bila tokrat boljša z rezultatom 2:0. Tako je naša ekipa U14 zasedla končno 8. mesto v močni mednarodni konkurenci na največjem inline hokejskem turnirju na svetu.

Ekipo U 22 je čakala tekma za 3. mesto proti ekipi Flow Roses. Na tekmo se je naša ekipa dobro pripravila in skozi celotno tekmo narekovala tempo. Na koncu so osvojili 3. mesto z rezultatom 5:2.

Glavni trener Tim Fink je po predstavi obeh ekip na turnirju povedal: ''Z ekipo U 14 smo pokazali in dokazali, da delamo dobro. Igra
, kakršno so fantje prikazali na turnirju, je bila res neverjetna. Žal mi je fantov, saj so se v tekmi proti Igualadi borili kot levi nato pa izgubili v športni loteriji. S tem nam je bilo onemogočeno napredovanje v polfinale. Vendar tako pač v športu je, enkrat dobiš, drugič izgubiš. Do konca se niso predali in odigrali odlično.
Za ekipo U22 ne bomo skrivali, da so bili naši načrti dobiti zlato kolajno. Žal kljub močni zasedbi Horjulske ekipe tokrat ni bilo dovolj za finale. Naredili smo nekaj ključnih napak, kar nas je stalo napredovanja. Pohvalil bi fante za prikazano igro za tretje mesto. Morda sedaj lahko začnemo razmišljati, da se naslednjo leto s starejšo ekipo udeležimo članskega turnirja Sparta Cup, bomo videli, ekipa si to zasluži,'' še dodaja Fink.

 

Peter Kavčič, foto: HK Dinamiti

Oglejte si tudi