Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Pozdrav pomladi in častitljiv jubilej

Mažoretna in twirling skupina Prosvetnega društva Horjul v sodelovanju z VVE Horjul je v nedeljo, 24. marca, pripravila tradicionalni Pozdrav pomladi, ki je potekal v Športni dvorani pri OŠ Horjul.

Na jubilejnem – že 25. pozdravu pomladi smo lahko uživali v nastopih skupin v različnih starostnih kategorijah. Nastopajoči so poskrbeli za prijeten program, ki je vseboval kar 12 nastopov. Ob tej priložnosti so lahko vsi nastopajoči na parketu pokazali, kaj znajo in s tem navdušijo svoje najbližje. Za mlade je to tudi odlična motivacija za sodelovanje na treningih in vseh pripravah, ki so potrebne za tak nastop. Twirling zahteva dobro koordinacijo in obvladovanje palice, da je nastop tekoč in brez napak. 
Pred domačim občinstvom so se s svojimi točkami predstavili tudi tisti najmlajši. Torej otroci, ki še obiskujejo vrtec. Videli pa smo tudi predstave cicibank, kadetinj in juniork.  Poleg skupinskih nastopov je bilo tudi kar nekaj zanimivih duetov kakor tudi posameznic, ki so nastopile v ''freestyle'' programu. Tudi letos se je pokazalo, da so dekleta in njihove mentorice dobro trenirale čez zimo. Za vse skupaj jim lahko le čestitamo. Prireditev je vodila Nur Živa Kranjec, ki je v mlajših letih prav tako nastopala v tej dvorani. 
Za popestritev programa so poskrbeli tudi otroci pevskega zborčka vrtec Horjul in za svoj nastop poželi velik aplavz vseh zbranih, saj v tako veliki dvorani in pred tako številnim občinstvom ni kar tako nastopati. Čestitke! 
Ob koncu so je sledilo še podelitev pohval in zahval vsem, ki so s svojo požrtvovalnostjo in dobro voljo pripomogli k temu, da lahko naše mažoretne in twirling skupine redno trenirajo in nastopajo. Predsednica Kinda Kranjec se je vsem skupaj zahvalila za vso pomoč in podporo.

Peter Kavčič, foto: arhiv Pozdrav pomladi

 

Oglejte si tudi