Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Na Dobenem smo imeli en lep večer!

V petek, 5. januarja, na predvečer svetih treh kraljev je Turistično društvo Dobeno, v dogovoru s pevsko skupino »Kerlci«, ob 19. uri v gostišču Dobenski hram pripravilo lep, prazničen zaključek božično-novoletne zgodbe, »Večer božično-novoletnih kolednic«.

Nastopila je pevska skupina Kerlci iz Ljubljane, ki goji ljudski način večglasnega fantovskega petja. Pevci so nekdanji člani folklornih skupin: France Marolt, Tine Rožanc in Koleda. O sebi pravijo: »Ko stopimo skupaj: Zasavca, Gorenjca, Štajerec, Notranjec, Prekmurec in dve »ljubljanski srajci« ter zapojemo, je v naših glasovih združena skoraj vsa Slovenija.«

Skupaj prepevajo desetlet, nastopili so že v različnih krajih po Sloveniji in zamejstvu, zasedba šteje devet pevcev, ki jih uglašuje pevovodkinja Katarina Šetinc.

»Kerlci« so s svojim večglasnim petjem božično-novoletnih kolednih pesmi obudili spomin na stare slovenske običaje v tem prazničnem času. S spontanim nastopom so pritegnili navzoče in skupaj smo ustvarili toplo in prijetno, domače vzdušje. Menim, da je bil to lep zaključek božično-novoletnega dogajanja in hkrati tudi izraz zahvale vsem našim članom, ki so s svojim delom pripomogli k uspešnemu in opaznemu delovanju društva.

Na prireditev in po njej smo na skromen prigrizek (poleg nastopajočih) povabili tudi vse največje donatorje v lanskem letu ter župana in podžupana. Tiste, ki so najbolj opazno finančno podprli delovanje našega društva, saj brez njihovih prispevkov ne bi mogli realizirati večine planiranih aktivnosti, da jim tudi na ta način izkažemo zahvalo za njihovo podporo delovanju društva. Žal se vabilu niso odzvali vsi povabljeni donatorji, samo nekateri, ki so tudi člani društva in sovaščani. Zahvala pa velja vsem, tudi tistim, ki jim ni uspelo priti, a upamo na njihovo podporo tudi v letošnjem letu!

Zbralo se nas je lepo število in po zaključku pevskega nastopa se je večina navzočih pridružila nastopajočim in preizkusili smo tudi naše pevsko znanje ter skupaj  s »kerlci«  za slovo zapeli še nekaj domačih pesmi.

Besedilo in foto: Tone Vidrgar

Oglejte si tudi