Oceni objavo

Cene komunalnih storitev ostajajo na približno enaki ravni

1. marca so v veljavo stopile nove cene za oskrbo s pitno vodo, odvajanje komunalne odpadne vode in za storitve povezane z greznicami in malimi komunalnimi čistilnimi napravami, ki so jih svetniki potrdili na februarski seji. Štiričlanska družina bo po novem dobila nekaj centov nižjo položnico.

Povprečna štiričlanska družina, ki mesečno porabi 12 m3 vode bo za oskrbo s pitno vodo ter odvajanje odpadne vode po novem plačala 29,82 EUR, kar je 11 centov manj kot do sedaj. Štiričlanska družina, ki odpadno vodo odvaja v greznico ali MKČN pa bo za ti dve storitvi odštela 24,64 EUR oziroma 63 centov manj kot do sedaj.

Občinski svet je na zadnji seji soglasno potrdil nove cene komunalnih storitev. Cena oskrbe s pitno vodo je nekoliko nižja, za vodarino je potrebno odšteti 0,6601 EUR/m3, za omrežnino do vključno dimenzije DN 20 pa 4,5332 EUR/mesec. Cena za odvajanje odpadne vode ter cene za storitve povezane z greznicami in malimi komunalnimi čistilnmi napravami pa so malenkost višje. Za omrežnino za odvajanje odpadne vode je potrebno odšteti 3,7028 EUR/mesec, za odvajanje odpadne vode pa 0,4415 EUR/m3..Tisti, ki imajo greznice in MKČN, pa bodo za omrežnino odšteli 0,8503 EUR/mesec, za storitev pa 0,2848 ER/m3.

 

V. L.

Oglejte si tudi