Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Motoristi in policija združeni za večjo prometno varnost

Vrhnika, 18. maj - Vrhniški motoklub Nauportus je v športnem parku organiziral Dan varne vožnje, kjer so voznikom motorjev omogočili, da brezplačno osvežijo znanje obvladovanja motorja. Kot je pojasnil predsednik društva Tomaž Remškar, so v goste povabili prometnike iz Postaje prometne policije Ljubljana. »Z nami je izkušen policaj motorist, ki obvlada vožnjo z motorjem do potankosti. Obiskovalce poduči, kako ravnati v nepredvidljivih situacijah, ki terjajo nagel odziv voznika. Poudarek je na naglem zaviranju, ostrih zavojih, usmerjenem pogledu na cestišče in podobno, hitri reakciji ...« Vsako leto se brezplačnih delavnic udeleži med dvajset in trideset motoristov z Vrhnike in okolice, še več pa obišče sam dogodek. »Tisti, ki se udeležijo varne vožnje, so v žrebu za nagrade, prejemejo tudi brezplačno pijačo in malico. Motoristi se radi tudi podružimo, izmenjamo kakšno besedo in tkemo prijateljstva,« je dodal njegov klubski kolega Danilo Leskovec.

Klub je ob delavnici varne vožnje organiziral še več spremljevalnih dejavnosti. Obiskovalci so se tako lahko pomudili še na stojnicah vrhniške policijske postaje, Motokluba Nauportus, Motoristi za motoriste in ponudnika motorističnih pripomočkov. Prizorišče, ki si ga je bilo mogoče ogledati iz ptičje perspektive s pomočjo gasilske avtolestve (PGD Vrhnika), je s svojim poligonom za najmlajše obogatilo še vrhniško združenje šoferjev in avtomehanikov, obiskovalci pa so lahko obudili tudi znanje temeljnih postopkov reševanja (RK Vrhnika). Enega od vrhuncev dneva je zagotovo bil tudi prikaz starovrhnških gasilcev tehničnega reševanja iz nesreče, v kateri sta bila soudeležena motorist in vozilo.

Takšne prireditve, kot je Dan varne vožnje, poudarjajo pomembnost skupnostnega pristopa k prometni varnosti. Z združevanjem strokovnjakov, entuziastov in lokalne skupnosti se ne izboljšujejo le vozniške sposobnosti, temveč se krepijo tudi medsebojne vezi, kar vodi do varnejšega in bolj povezanega okolja za vse udeležence prometa.

Gašper Tominc

Oglejte si tudi