Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Aktivni v lokalnem Rdečem križu

Med 8. in 15. majem je potekal Teden Rdečega križa Slovenije. V tem času smo na RKS-OZ Ljubljana humanitarnim paketom, ki jih razdeljujemo pomoči potrebnim, priložili tudi Zabojčke zdravja in jih tako obogatili s svežim sadjem. Potekalo je več aktivnosti, s katerimi smo med ljudi skladno z našim poslanstvom širili znanje, ki preprečuje in lajša trpljenje ljudi, ščiti življenje in zdravje, krepi gibanje za zdravo življenje ter zagotavlja spoštovanje človekovih pravic.
Krajevna organizacija RK v Horjulu je že v aprilu v sodelovanju z OŠ Horjul pripravila delavnico temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED. Izvedla jo je licencirana predavateljica RKS-OZ Ljubljana, gospa Irena Pranjič. Delavnice so se udeležili tudi zaposleni iz Centra Janeza Levca Ljubljana, ki so želeli na ta način še dodatno utrditi svoje poznavanje prve pomoči.
Prva pomoč, vključno z oživljanjem, je namreč ključno dejanje za učinkovito in hitro zdravljenje poškodb in bolezni, s čimer se poveča možnost preživetja. Iskrena hvala OŠ Horjul za podporo ter udeleženkam in udeležencem  za sodelovanje pri širjenju znanja, ki rešuje življenja. 
Če se želite tudi vi pridružiti aktivnostim RKS-OZ Ljubljana, nam to sporočite na 01/42-53-419, 040/858 052 ali nam pišite na
info@rdecikrizljubljana.si. Veseli bomo sodelovanja z vami!

 

 

Oglejte si tudi