Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Yogi{ni} joga v športnem parku Horjul

Počasi se zunanje okoliščine vračajo proti starim tirom in na nas vseh je, da jim sledimo in ne ostajamo v strahu in zakrčenosti. Gibanje je odličen način za sprostitev, če pa iščete tudi umirjanje duha in telesa pa v Horjulu lahko poizkusite tudi z jogo.
V Športnem parku Horjul so v začetku marca zopet začeli izvajati jogo v živo. Certificirana učiteljica joge Katarina Leben poudarja, da kljub upoštevanjem navodil NIJZ praktični del poteka nemoteno. Vsi sodelujoči morajo ob tem, da so seveda zdravi, upoštevati osnovna priporočila kamor sodi razkuževanje rok, uporaba maske ob prihodu in odhodu ter vzdrževanje varnostne razdalje med vadečimi. 'Verjamem, da marsikomu pomeni redko uro sprostitve, ki jo nameni le sebi na telesni in mentalni ravni. Telesna aktivnost je zagotovo odlično orodje za sprostitev, ki je v teh časih za marsikoga več kot dobrodošla. Ko je ta nadzorovana s strokovnimi usmeritvami, pa zagotavlja predvsem varnejšo in učinkovitejšo uporabo svojega telesa v bolj ali manj znanih okoliščinah' še dodaja Katarina.
Tule si lahko preberete tudi nekatere koristi joge, ki jih je zapisala:
-      umirja se um
-      telo se krepi/razteza, izboljšujeta se splošna telesna učinkovitost in počutje
-      izboljšuje se jasnost, prisotnost
-      razvija se prijazen odnos do svojega telesa
-      ozaveščajo in opuščajo se škodljivi miselni vzorci, vzorci dihanja, avtomatizirani gibalni vzorci ...
Katarina Leben, certificirana učiteljica joge, takole pojasnjuje, kako je prišla do tega, da z vodenjem in učenjem pomaga drugim: 'Življenje me je zapeljalo v svet športa ter spoznavanja telesa in njegovih zmožnosti. Po poklicu sem tudi športna pedagoginja, a v svojem bistvu predvsem pedagoginja. 
Neprestana akcija, močna identifikacija s pridobljenimi vlogami in vsebinami ter stalna želja po nadzoru so me spodnesle v svet opazovanja in poslušanja – sebe in okolice.
Skozi jogo vsakič znova najdem pot nazaj k sebi. Z veseljem to pot delim z vami in vam pomagam najti svojo.'
Praksa joge v živo zaenkrat poteka le enkrat tedensko v Športnem parku Horjul (»biljardnica«) ob četrtkih od 18. do 19. ure. V primeru večjega interesa bo razpisan dodatni, kasnejši termin. Prvi obisk lahko po predhodni najavi obiščete brezplačno.
Za več informacij lahko Katarino Leben kontaktirate prek e-pošte: info@migi-yogi.si ali pa obiščete facebook stran: Yogi/ni

Peter Kavčič, foto: Yogi/ni



Oglejte si tudi