Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Pomlajeni Dinamiti nadaljujejo v svojem slogu

Leto je naokoli, s tem pa se začenja nova sezona najhitrejšega kolektivnega športa na koleščkih. V letošnji sezoni smo ponovno priča nekaterim spremembam v ligah državnega prvenstva in našem klubu.

Dve ligi državnega prvenstva sta se nekoliko skrčili oziroma povečali. V najmočnejši ligi se bori osem moštev, medtem ko v drugi nastopa dvanajst ekip. Najzanimivejša je vest iz prve lige, da so se pred letošnjo sezono razšli večkratni državni prvaki, igralci Citypark Strel. Razpršili so se med ostala moštva, največ jih prostor našlo v garderobah Dinamitov, Brezovice in Prevoj. Dinamiti imamo tako kot lani štiri moštva v obeh ligah, prva ekipa igra v najmočnejši ligi, v drugi ligi pa palice vihtijo TNT Dinamiti, Purani in Dinamiti Mladi.
V prvi ekipi je prišlo do kar nekaj sprememb. Po nekaj letih se je iz vrst Citypark Strel vrnil Rok Simšič, medtem ko se je ekipi pridružilo tudi nekaj največjih talentov horjulskega podmladka. Miha Logar, David Leben, Blaž Prebil in Anže Nawar Kranjec sicer redno igrajo za TNT Dinamite v drugi ligi, vendar so si že na začetku sezone zaslužili tudi dres prve ekipe in odigrali super tekmo proti Srakam, kjer so morali pokazati vse svoje znanje. Tu so Dinamiti izgubili tudi edino letošnjo točko, saj so Srake premagali po kazenskih strelih. Mesto prvega vratarja je pripadlo mlademu Marku Finku, ki iz leta v leto dokazuje, za kakšen talent sploh gre. Na vseh tekmah je upravičil zaupanje vodstva Dinamitov.

Dinamiti po sedmih krogih trdno zasedajo prvo mesto na lestvici, dobili so  prav vse tri derbije in bodo v nadaljevanju glavni kandidat za prvo mesto pred končnico. V drugi ligi ravno tako odlično kaže TNT-ju. Kot sem že omenil, so se fantje okrepili z mladimi močmi – Miha Logar, David Leben, Blaž Prebil in Anže Nawar Kranjec so prestopili iz vrst Puranov, ekipi pa se je pridružil še Uroš Pajnič iz Dolenjskih Toplic. TNT s tekmo manj in samimi zmagami zaseda odlično drugo mesto – manjka jim še uvodna tekma z Vrhpoljem, ki je bila prestavljena. Tudi tukaj vratarsko mesto zaseda mladi Mark Fink. Preostali dve ekipi v drugi ligi pa svoje sezone nista začeli najbolje. Dinamiti Mladi so vse tekme razen s klubskimi tekmeci Purani izgubili, medtem ko so Purani v letošnji sezoni še brez zmage. Njim se še posebej pozna odhod mlajših igralcev k ekipi TNT.

Sezona državnega prvenstva se bo nadaljevala 19. januarja prihodnje leto, do takrat pa dvorana ne bo samevala, 26. decembra bo na sporedu tradicionalen turnir Horjul Hockey Cup. Seveda pa mimo klubske zabave za konec leta ne moremo.

 

1-2-3 DINAMITI!

Rok Logar

Oglejte si tudi