Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Nova ekipa osvojila pokal na prvem tekmovanju

Med mlajšimi gasilkami se je že nekaj časa premlevala ideja o ustanovitvi nove ekipe članic A, pa se nikakor niso mogle zbrat v takem številu, da bi lahko sestavile ekipo, kaj šele tekmovale. Lansko leto pa so nekatere dopolnile najnižjo dovoljeno starost 16 let in tako poskrbele, da so članice lahko oktobra pričele z vajami.

Ekipa je med mlajšimi v svoji kategoriji, a vseeno ne manjka zagretosti. V januarju so se udeležile prijateljskega tekmovanja v Žažarju, kjer so bile edine članice, dosegle pa so čas 25,44s, kar pa na žalost ni konkuriralo moškim ekipam. Končale so na zadnjem mestu in to jim je dalo še nov zagon, da se izkažejo na naslednjem tekmovanju, ki se je hitro približevalo.

Že teden kasneje se je začelo pokalno tekmovanje v spajanju sesalnega voda (SSV), in sicer v Podlipi. Med sedmimi ekipami članic A, so horjulske gasilke dosegle 2. mesto, kar je bil dober povod za naprej.

Slab mesec kasneje je bilo na vrsti drugo tekmovanje izmed treh, ki so se odvijala v sklopu pokalnega tekmovanja v organizaciji GZ Vrhnika. Tokrat je gostovalo PGD Log, kjer pa sreča ni bila na strani članic in se niso uvrstile na stopničke.

Zadnje v tem ciklu tekmovanj pa je potekalo 16. 3. 2024 v Brezovici pri Borovnici. Članice so bile malo pod pritiskom, saj je za zmago bil potreben zelo dober čas brez kazenskih točk. To jim je uspelo in sicer so s časom 20,77s premagale svojo največjo konkurenco: članice A iz Brezovice pri Borovnici. Skupno so se tako zavihtele na prvo mesto in za pod mentorstvom Boštjana Trčka osvojile pokal, ki sedaj krasi polico v horjulskem gasilskem domu.

Zmaga ni bila samoumevna, za njo so redne in resne vaje, s katerimi že pridno nadaljujejo in se tako pripravljajo na naslednja tekmovanja.

Več si lahko preberete na društveni spletni strani. 

Irena Čepon

Oglejte si tudi