Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
14°C
10°C
Oceni objavo

Horjulski futsal 2024

ŠD Vrzdenec je po krajšem premoru 13. aprila organiziralo prvi športni dogodek na prostem v temu letu. Igral se je mali nogomet oziroma futsal na igrišču pred OŠ Horjul. Dan je bil kot nalašč za tak turnir, na koncu se je izkazalo, da je bilo morda celo prevroče, tako da tekme niso bile le lahkotna rekreacija. Kakorkoli že, pomerilo se je šest ekip, sestavljenih pretežno iz igralcev naše občine, z nekaj izjemami, predvsem po sorodstvenih koreninah. Ekipe so bile razdeljene v dve skupini, kjer so se znotraj skupine ekipe pomerile vsaka z vsako. Zmagovalki skupin sta se neposredno uvrstili v polfinale, ostali dve ekipi polfinala, pa je dal križni repasaž drugo in tretje uvrščenih iz skupin. 
Polfinalni pari so tako bili Horjul&Lesno Brdo proti ŠD Vrzdenec in ŠD Prvaki 1 proti ŠD Prvaki 2. V obeh primerih sta zmagali prvi ekipi in se uvrstili v finale. V tekmah za končne uvrstitve, najprej tekma za peto mesto. Ta dvoboj so dobili igralci Ljubgojne, ki so ekipo Žažarja premagali brez boja, saj so slednji zaradi obveznosti odšli predčasno iz turnirja. Za tretje mesto, je potekal zelo izenačen boj, kjer so zmagovalca odločili šele kazenski streli. V tem elementu, so bili uspešnejši Vrzdenčani in tako osvojili tretje mesto. 
Finale pa svoja zgodba in seveda dodaten čar in naboj. ŠD Prvaki 1 so vseskozi imeli pobudo in počasi, a vztrajno lomili nasprotnika. Končni rezultat 4:1 pa je dokaj realen pokazatelj te slike na terenu. Ekipa Horjul&Lesno Brdo so se morali  torej zadovoljiti z drugim mestom. Zmagovalci našega turnirja pod imenom Horjulski futsal, pa so postali ekipa s pravim imenom – ŠD Prvaki 1. 
Najboljši strelec dneva, je postal Timotej Šubic iz zmagovalne ekipe, ki je dosegel sedem zadetkov. Anže Zdešar pa je z igrami poskrbel, da si je zaslužil naziv najboljšega igralca oziroma MVP turnirja, kljub porazu s soigralci v finalu. 
Na koncu, če potegnemo črto, je bil športni dogodek v prvi vrsti prijetno srečanje, predvsem vseh ljubiteljev rekreativnega športa, a hkrati tudi družabno srečanje v naši Občini. Zahvala ob tem naj gre Občini za posluh pri organizaciji, Studiu Enost, ter DG 69, za praktične nagrade in sadje, Sebastjanu iz Sebs Bakery-a, da je na samem kraju poskrbel za pizze. 
Če strnemo cel dan, organizatorji brez dvoma takoj zaključimo z besedami: »vidimo se drugo leto«.

 

ŠD Vrzdenec   

Oglejte si tudi