Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Veselo v Horjulu, že 14. leto zapored

V soboto, 8. februarja, na 'Prešernov dan' je bilo v športni dvorani Osnovne šole Horjul zelo prešerno. Tradicionalni 14. koncert z zgovornim naslovom 'Veselo v Horjulu' so člani prostovoljnega gasilskega društva Horjul tudi tokrat izpeljali odlično. Dvorana je bila zapolnjena do zadnjega kotička. Obiskovalci, ki so prišli iz cele Slovenije in celo iz sosednje Avstrije so uživali v nastopih narodnozabavnih ansamblov.
Nastopili so prekaljeni glasbeniki, ki se lahko pohvalijo s številnimi uspešnicami. Prav vsi pa so v zaodrju poudarili, da vedno radi pridejo na tak koncert, ko jih publika ponese in začutijo energijo, ki pride do njih in jo potem vrnejo nazaj med publiko.  

Koncert so odprli Fantje iz vseh vetrov, na odru pa so se jim pridružili tudi 'domačini', člani ansambla Toneta Rusa ter Krimski lisjaki. Po koncertu je sledila zabava z ansamblom Naveza, tako da je bilo poskrbljeno za rajanje pozno v noč. Tomaž Zdešar, predsednik PGD Horjul, je ob tej priložnosti povedal, kaj je pravzaprav tisto, kar vse sodelujoče pri organizaciji motivira, da vsako leto posrbijo za tako velik dogodek, ki je nastal iz preproste želje, da bi v zimskem času nekako popestrili dogajanje v dolini, kjer je sicer v poletnem času veliko gasilskih veselic. 'Z izvedbo je seveda precej dela in priprave na ta koncert in zabavo trajajo več mesecev. Veliko je dela s samo dokumentacijo in dovoljenji, seveda pa na sam večer brez pomoči požrtvovalnih članov našega društva in prijateljev ne bi tega mogli tako dobro izpeljati. Da vse teče tako kot mora, je v pogonu kar 60 ljudi in vsak pomembno pripomore pri izvedbi. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi pokroviteljema. Podjetju Rogelj Romat, specialistu za avto stekla, ki so nam omogočili tako kakovostno ozvočenje in Janezu Košir iz Zaklanca, ki je poskrbel za osvetlitev odra. Seveda ne morem niti mimo zahvale občini Horjul in županu, saj nas podpirajo in omogočajo tako velik prireditveni prostor.'

Izkupiček koncerta bo šel v sklad za nakup novega gasilskega tovornjaka s cisterno, saj je dosedanji gasilski tovornjak star že 33 let in je že starodobnik. Sicer ga gasilci redno vzdržujejo, a vseeno čas gre naprej in gasilsko opremo je potrebno obnavljati ker v nasprotnem primeru v trenutku, ko pride klic na pomoč gasilci ne morejo stoodstotno opraviti svojega poslanstva. 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi