Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Zaključni kronometer in piknik KK Zapravljivček

Kolesarska dirka na Koreno letos žal odpade. Ne samo zaradi zahtevnejše organizacije, ki jo je povzročila pandemija, ampak delno tudi zaradi prenove ceste na Koreno, ki bo zaprta za promet. Člani kolesarskega kluba Zapravljivček se klub temu niso predali in bolj v 'interni' zasedbi v nedeljo, 13. septembra, organizirali kronometer od Horjula do Dobrove.
Štart je bil na parkirišču pri Metrelu, cilj pa pri krožišču na Dobravi. Kronometra se je udeležilo 18 tekmovalcev, vse skupaj pa je potekalo brez težav, tako da so kolesarji uspešno 'uradno' zaključili sezono. 

Po skupni vrnitvi nazaj v Horjul je sledil še piknik na Vrzdencu za družine in podelitev priznanj najboljšim. Med dekleti je bila najhitrejša Darja Trpin s časom 17:07,8, drugo mesto je pripadlo Barbari Skopec, ki je zaostala za 36,6 sekunde. Le dobro sekundo za njo pa je kot tretja dirko končala Nina Zadravec. 

Fantje so vozili še nekoliko hitreje. S traso je najhitreje opravil Miha Glavič, in sicer s časom 15:08,8. Na drugem mestu je z minimalnim zaostankom dveh sekund pristal Miha Trtnik (15:10,6). Tretje mesto je osvojil Primož Jereb. Tudi tu so odločale sekunde, saj je v cilj pripeljal s časom 15:11,1.

Kljub temu, da letos dirke na Koreno ne bo, pa nameravajo v društvu izpeljati tradicionalni 'šiht na Koreno', torej na priljubljeno izletniško točko za sprehajalce, pohodnike in gorske tekače. Točen datum bodo objavili na facebook strani, tudi tokrat pa bo akcija dobrodelna. Zato vsi skupaj lepo vabljeni na Koreno. 

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič 

Oglejte si tudi