Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Slovenija, odkod lepote tvoje

Slovenska pesem je zadonela v dvorani med tradicionalnim letnim koncertom mešanega pevskega zbora Prosvetnega društva Horjul, ki se je predstavil občinstvu v soboto, 11. maja. Ob tej priložnosti so se nastopajoči spomnili lepot naše domovine, kar je bila rdeča nit tokratnega repertoarja.
Uvodni nagovor je spomnil vse zbrane, na kako lepem koncu sveta živimo: "Slovenija, dober večer, dober večer nam vsem, otrokom tvojim. Širni svet ti priznava, draga gruda rodna, da si nadvse krasna. Če je na začetku potrebna misel in beseda, da nas popelje v razpoloženje tega večernega dogodka, jih je tokrat preveč, ki zakipijo iz srca in se gnetejo na jeziku. Da bi zajecljal in obmolknil, ko je ta priložnost, da bi te vredno pohvalil, Lepota domovine." Po koncertu je sledila tradicionalna pogostitev z druženjem, še pred tem pa je zbrane nagovorilo močno sporočilo: "Naj vsak, ki nosi srce v prsih, z besedo, zgledom in delom podpira cvet in svet naše domovine, da bo v ponos in srečo nam  vsem. Da ostanejo vode bistre, zemlja zdrava, gozdovi pravljični, gore svete, morje odprto in čisto." Ob zimzeleni Avsenikovi
Slovenija, od kod lepote tvoje je ta pesem zazvenela nadvse domoljubno in navdihujoče. Hvala vsem, ki so pripomogli, da je tudi tokratni koncert uspel, še posebno pa zborovodji Dušanu Ješelniku, pianistu Jaki Puciharju, Gregorju Rusu na kontrabasu in seveda tudi ekipi kulturnega doma.

 

Peter Kavčič, foto: arhiv Prosvetnega doma Horjul

Oglejte si tudi