Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Občina prejela naziv Slovenia Green

V Mariboru je 12. junija potekal prvi Zeleni dan slovenskega turizma, kjer so podelili letošnja Slovenia Green priznanja. Med prejemniki je bila tudi občina Dobrova - Polhov Gradec, ki je prejela bronasti znak Slovenia Green destination.

V eni od preteklih številk Našega časopisa smo pisali o Zeleni shemi slovenskega turizma, celovito zasnovanem sistemu za pospeševanje vseh treh stebrov trajnostnega razvoja − okoljskega, družbenega in ekonomskega, ki je namenjen tako turističnim območjem kot ponudnikom. Omogoča primerjavo z drugimi zelenimi destinacijami po svetu in hkrati dodaja nacionalni značaj, ki omogoča lažje umeščanje zelene Slovenije na globalni zemljevid. Pred dnevi je v štajerski prestolnici potekala uradna podelitev znakov. Novi prejemniki, ki so zaključili pridobivanje zelenih znakov Slovenia Green po programu Zelena shema slovenskega turizma, so Kočevsko in Dobrova - Polhov Gradec, bronasti znak, Logarska dolina s Solčavskim in Vipavska dolina, ki sta prejeli srebrni znak, nova zlata Slovenia Green destinacija pa je Podčetrtek. Med prejemniki znaka so tokrat trije hoteli, in sicer družinski eko hotel iz Štanjela, hotel St. Daniel ter dva blejska hotela, Savica in Astoria.
Da so priznanja izjemno pomembna, saj ponudniki z njimi sodelujejo pri oblikovanju enotne zgodbe slovenskega turizma, je povedala direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak in poudarila, da Slovenijo želijo predstaviti kot zeleno, aktivno, zdravo destinacijo. Z modelom Zelena shema slovenskega turizma želijo po njenih besedah hitreje vpeljati trajnostni razvoj v prakso, saj je njihov cilj 100-odstotno zelena Slovenija. Izrazila je veselje, da je prejemnikov naziva Slovenia Green vedno več. Sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar pa se je v nagovoru med drugim zahvalila vsem, ki so pristopili k Zeleni shemi slovenskega turizma, saj bo z njimi ta projekt rasel še naprej, hkrati pa so dober zgled vsem, ki o vključitvi v shemo še razmišljajo. Bronasti znak občini Dobrova - Polhov Gradec sta omenjeni izročili županu Francu Setnikarju.


Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi