Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
4°C
-5°C
Deli

Pravi prvi šolski dan za 91 šolarjev

1. september – Na območju občine Dobrova - Polhov Gradec, kjer delujeta dve osnovni in dve podružnični šoli, je njihova vrata prvič prestopilo 91 šolarjev. V dan, ki je bil poseben ne le zanje, pač pa tudi njihove starše, so jih s spodbudnimi besedami pospremili župan, ravnateljica in ravnatelj ter razredničarke in učenci.

Prvi korak čez šolski prag, ki je bil za ene suh in za druge moker, je v javnih in zasebnih osnovnih šolah letos naredilo 3030 prvošolcev. 91 jih je to storilo na območju občine Dobrova - Polhov Gradec, in sicer so trije prvič prestopili prag POŠ Črni Vrh, šest POŠ Šentjošt,  51 pa jih je prvič zakorakalo skozi vrata dobrovske in 31 polhograjske osnovne šole.

Župan Franc Setnikar je skupaj z ravnateljico Ilinko Kucler, predstavnico občine ter predsednikom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dobrova - Polhov Gradec sprva obiskal prvošolce v podružničnih osnovnih šolah v Črnem Vrhu in Šentjoštu, nato pa skupaj z ravnateljem Viljem Kovačičem pozdravil še najmlajše šolarje na Dobrovi in se pridružil izrečeni dobrodošlic ravnateljice v Polhovem Gradcu. Vsem je zaželel, naj radi hodijo v šolo, saj se bodo v njej veliko novega naučili, spoznali nove prijatelje ter srečali mnogo zanimivega. Izročil jim je knjigo Ti si moje srce ter jih posladkal s sladkim presenečenjem. Staršem, ki so na prvi šolski dan v šolo pospremili otroke, je položil na srce, naj otrokom pripravijo dan, ki ga ne bodo nikoli pozabili, učiteljem in šolskemu osebju pa zaželel uspešno delo in sodelovanje celo šolsko leto. Na dobro sodelovanje je opozorila tudi ravnateljica OŠ Polhov Gradec Ilinka Kucler, prvošolcem pa dejala, da zanje prihaja sprememba, saj šola prinaša nove odgovornosti in dolžnosti, ter poudarila, da se bodo vsi vključeni trudili, da se bodo učenci v šoli dobro počutili. Tej želji so se pridružili tudi vodje podružničnih šol in učiteljice v Črnem Vrhu in Šentjoštu.

Ob prestopu v osnovno šolo na Dobrovi so najmlajše čakali najstarejši učenci. Prav tako jim je v imenu teh zares pozitivno in iskreno dobrodošlico zaželel devetošolec Matevž, ki je med drugim dejal: "Ful smo vas veseli, saj prave šole ni brez prvošolcev. S tem, ko ste prestopili prag naše šole, ste postali člani naše velike družine." Natrosil jim je nekaj vzgojnih glede pozdravljanja v šoli ter jim iz prve roke navrgel nekaj izkušenj. Tudi ravnatelj Viljem Kovačič je zbrane na prvi šolski dan prijazno pozdravil ter jim med drugim zagotovil, da so otrokom in staršem ravnatelj in učitelji vselej na razpolago. Po pozdravih je povsod sledil prijeten kulturni program, ki so ga ustvarili starejši učenci. Nekateri so učencem z rumenimi ruticami zapeli in zaigrali nekaj dnevu primernih pesmic, drugi pa so jim pripravili pravo gledališko predstavo ter na ta način predstavili nekaj iz obogatitvenih dejavnosti, ki se odvijajo na šolah. Temu je navadno sledila tudi razdelitev v razrede, spoznavanje razredničark in pravih sošolcev ter ogled matičnega prostora, v katerega bodo sedaj zahajali vsak dan, v njem pa preživeli kar precejšen del svojega časa. Po spoznavanju z novim okoljem je bil čas za malico in priboljšek, ki je bil ta dan slastnejši, nekaj posebnega, kot naj bi bil za prvošolce  celoten prvi šolski dan.

Nadja Prosen Verbič

Fotografije: npv

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!