Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Prejeli smo: Korona test v živo

Zaradi slabega počutja, bolečih mišic in dveh večerov z rahlo povišano telesno temperaturo pokličem zdravnika - dr. Primož Kušar je bil tudi sam v karanteni avgusta. Uradno je v naši občini sredi oktobra 14 aktivno okuženih s covid virusom! Sem jaz med njimi?
Zdravnik me je upoštevajoč moj opis bolezenskih znakov naročil na testiranje (odvzem brisa) v soboto ob 14. uri na Metelkovi. Pričakoval sem vstop v bolnico, a doživel sem ''McCovid drive in'' sistem, kot za ameriško hitro prehrano – pri prvem okencu pustil zdravstveno izkaznico in prejel pisna navodila, nato pa čakanje z ostalimi desetimi avtomobilisti v dveh vrstah. Dvajset minut kasneje sem bil na vrsti. Do mene pristopi medicinska sestra v polni zaščitni opremi in me rutinirano pripravi na odvzem brisa z besedami: ''Kar nagnite se nazaj, malo bo zabolelo, a ne preveč,« in že sem imel v nosu modro vatirano paličico. Kar ni nehala riniti vame, celih deset centimetrov globoko do možganov jo je zarinila, zavrtela in hitro ven… Grozen občutek, solze se mi ulijejo in sili me na kihanje, res neprijetna izkušnja. Še ko sem dan kasneje gledal posnetke, se mi je obrnil želodec. 
Zdravstveni sistem torej deluje - v četrtek dopoldan sem se naročil po mailu, saj telefon je v ordinaciji Polhov Gradec zvonil v prazno, a že pol ure kasneje me dr. Kušar pokliče in sporoči datum testiranja, sobota ob 14 h. Izvid sem pa prejel v nedeljo, torej dober dan kasneje v obliki SMS. Yes, alive and kicking!

Sicer pa se lahko testirate tudi samoplačniško. Zanj se predhodno naročite na tel. 031 619 359. Odvzem brisa boste opravili na vstopni točki Zdravstvenega doma Ljubljana, Metelkova ulica (makadamsko parkirišče nasproti Zdravstvenega doma Ljubljana – Center). Sistem drive-in omogoča odvzem brisa iz osebnega vozila. Ob testiranju je obvezna priložitev fotokopije potrdila o plačilu 100 EUR. Podatki plačila: 
Zdravstveni dom Ljubljana, Metelkova ulica 9, Ljubljana
TRR: SI56 0126 1603 0921 845, SKLIC: SI 00 0030 
Rezultate testiranja boste prejeli po telefonu v roku 24-36 ur. V kolikor potrebujete pisni izvid, to sporočite osebi, ki vam vzame bris!

Ostanite zdravi in imejte se radi z distanco.

 

Sebastjan Vehar
 

Oglejte si tudi