Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Miklavžev sejem je bil odlično obiskan

24. Miklavžev sejem je odprl vrata graščine v soboto in nedeljo med 10. in 18. uro, praznično vzdušje pa se je začelo odvijati že dan prej, saj je 1. decembra zvečer zažarelo na stotine luči v grajskem parku in na sami graščini.
Svoje izdelke in storitve je predstavilo 30 razstavljavcev, od tega velika večina iz naše občine. Grajsko klet je zasedla pivovarna Kralj iz Stranske vasi pri Dobrovi, živila in zelišča so se ponujala v pritličju, v 1. nadstropju so razstavljali rokodelci in obrtniki,  2. nadstropje pa pa so si delili osnovnošolci OŠ Polhov Gradec z ročno izdelanimi venčki ter ponudniki z izdelki iz blaga, torej copati, torbicami in otroškimi dodatki. Zaradi velikega zanimanja razstavljavcev in pomanjkanja prostora je bil organizator Javnega zavod Polhograjska graščina primoran nekatere tudi odsloviti. Grajski park ni sameval, saj so v pralnici člani TD Polhov Gradec ponujali pijačo in prigrizke. Nedaleč stran so v poročnem paviljonu devetošolci OŠ Polhov Gradec pekli palačinke in s prispevki zbirali sredstva za končni izlet.
Na programu so bile tudi različne delavnice – dve so pripravile učiteljice, oba popoldneva pa se je ustvarjalo s česano volno, torej izvajalo "polstenje", pri čemer so nastali lepi in uporabni predmeti iz naravnega materiala – volne. Delavnico je pripravila kmetija Pr' Popr. Vedno dobro obiskane so tudi delavnice spajkanja domačega kolektiva staršev KoKOŠ. V času sejma so bila organizirana tudi strokovna vodenja po obeh muzejih.

Nedelja je bila polna dogajanja. Ne le zaradi največjega  števila obiskovalcev, med drugimi je sejem obiskal sam Miklavž z dobrotami, ampak ker so otroci doživeli gledališko predstavo Praznične zagate škratedoljcev v izvedbi igralk iz Šentjošta.

Za izposojo električnih koles, nakup vstopnic za Polhkov doživljajski park ali ogled muzejev ima Javni zavod Polhograjska graščina sedaj svoj prostor tudi v novi avtobusni postaji. Tu je tudi kavarna in prodajalna spominkov, medu in čajev ter ostalih lokalnih izdelkov. Preverite!

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi