Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

10. likovni natečaj 'Drevo'

V petek, 8. junija 2018, je bilo na Osnovni šoli Šturje Ajdovščina odprtje razstave 10. likovnega natečaja Drevo. Letos likovna dela prvič razstavljajo mladi likovni ustvarjalci od 1. do 9. razreda iz cele Slovenije. Na razpis se je odzvalo se je 170 mentoric in mentorjev slovenskih osnovnih šol in njihovih podružnic. Skupno smo tako prejeli 1025 likovnih del.
Zunanjo komisijo za izbor najboljših del in določitev priznanj so sestavljali:

Silva Copič, profesorica likovne umetnosti, Bogdan Vrčon, akademski slikar in Tea Curk Sorta, akademska kiparka in likovna pedagoginja na OŠ Šturje Ajdovščina.

Komisija je za predstavitev na razstavi izbrala 391 likovnih del. Nagrado (zlato priznanje) je prejelo 15 del, 8 iz prve (razredna stopnja) in 7 iz druge skupine (predmetna stopnja). Pohvalo (srebrno priznanje) je prejelo 24 del. Komisija je izbrala tudi najboljše kolekcije; 4 so prejele nagrado (zlato priznanje), 2 iz prve, dve pa iz druge skupine. Avtorji vseh ostalih za razstavo izbranih likovnih del so prejeli priznanja za sodelovanje (bronasto priznanje).

Letošnji likovni natečaj Drevo ni bil samo jubilejni in zadnji dogodek v sklopu praznovanja 10. obletnice ustanovitve in delovanja šole, ampak je bil tudi v celoti posvečen našemu pokojnemu likovnemu pedagogu Bojanu Boletu. Gospod Bole je bil idejni vodja tega natečaja in ga je vseh deset let pripravljal ter ga pripeljal do natečaja na državnem nivoju.

Na prireditvi ob odprtju razstave so se učenci spominjali pokojnega učitelja likovne umetnosti. Prebirali so spomine nanj, na njegovo delo, in govorili o pečatu, ki ga je pustil na šturski šoli. Vsi, učenci in delavci na šoli ter sodelavci z drugih šol, bomo pogrešali  pokojnikov prefinjeni občutek za estetiko in za vse, kar je lepo.

Razstavo likovnih del 10. natečaja Drevo si lahko na šoli ogledate do konca septembra.

Lea Vidmar,

ravnateljica

Oglejte si tudi