Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Božično-novoletni koncert v cerkvi sv. Urha

V nedeljo, 29. decembra 2013, ob 18. uri se je v cerkvi sv. Urha že dvanajsto leto zapored odvijal božično-novoletni koncert. Organizacija dogodka je že tretjič potekala pod okriljem Razvojnega društva Urh, Podolnica.
Ob koncu leta zima ni kazala svojega belega obraza, namenila nam je le hlad in dežne kaplje, a vendar to ni zmotilo obiskovalcev koncerta, saj so se ga udeležili v še večjem številu kot preteklo leto. Polno cerkev je ob 18. uri nagovorila Kim Košir in za začetek na oder povabila dekliški pevski zbor Plamen, ki deluje že štirinajst let, letos pod vodstvom Neje Zdešar. Prvemu nastopu je sledil otroški zbor Iskrice, ki ga zadnjih nekaj let vodi Martina Mole, na kitari pa jih spremlja Manca Keršmanec. Za instrumentalni uvod sta poskrbeli Vlasta Čadež in Maša Prebil, učenki glasbene šole Horjul. Vlasta obiskuje 2. razred violine pod mentorstvom Tine Sekula, Maša pa 3. razred klavirja pod mentorstvom Ilonke Pucihar. Sledil je nastop ženske vokalne skupine Ritem srca, ki smo ji lahko na božičnem koncertu prisluhnili že drugo leto zapored. Pod vodstvom zborovodkinje Martine Kavčnik in ob spremljavi kitarista Primoža Križaja so pevke zapele pesmi Krila, Zvezdna noč in Ritem srca. Učenki Ilonke Pucihar, Neža Končan in Polona Krušič, sta štiriročno zaigrali na klavir. Naslednjo glasbeno točko je pripravila Urška Rožmanc, učenka glasbene šole Logatec, kjer že 6. leto igra citre pod vodstvom Kornelije Lovko. Zapeljala nas je s skladbama Cvetje v jeseni in Rajske strune. Z veseljem smo zopet prisluhnili klavirski harmoniki Janeza Dolenca, člana Avsenikove šole iz Begunj. Zaigral nam je Adios nonino Astorja Piazzolle, Madžarsko rapsodijo in Cvrt mahr. Sledil je nastop violinistke Klare Jerovšek, devetošolke OŠ Ivana Cankarja na Vrhniki in učenke glasbene šole Ljubljana Vič - Rudnik. Že osmo leto prebira strune violine pri profesorju Đorđetu Beraku, zadnje leto pa igra tudi klavir pri profesorici Irini Milivojević. Sodeluje v komornih sestavih in je članica simfoničnega orkestra na matični glasbeni šoli. Gostuje tudi pri simfoničnih oz. godalnih orkestrih v Ribnici in na Ravnah na Koroškem. Je prejemnica številnih nagrad z domačih (republiških) in mednarodnih tekmovanj. Zaigrala nam je skladbo Salut d'amour, opus 12, Edwarda Elgarja. Za prijeten zaključek koncerta je poskrbel Mešani pevski zbor Prosvetnega društva Horjul pod vodstvom Tatjane Štrbenk s pesmimi Božična uspavanka, Poglejte, čudo se godi in Sveta noč. Pri slednji so se zboru pridružili vsi nastopajoči in s svojimi glasovi preplavili cerkev ter k petju pritegnili še poslušalce.

 

Večer smo zaključili ob dobrotah, ki so jih pripravile gospe iz Podolnice, in strnili vtise s prireditve ter se dobre volje odpravili proti domu. Razvojno društvo Urh, Podolnica se vsem donatorjem zahvaljuje za pomoč pri organizaciji in upa, da se bodo poslušalci radi vrnili na koncert ob izteku leta, ki se je komaj dobro začelo.

 

Oglejte si tudi