Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

POMLADNO DELO V OO SDS MENGEŠ

Na prvi pomladni dan, ki je hkrati tudi svetovni dan poezije, smo se, na Kongresnem trgu v Ljubljani, udeležili velikega pomladnega shoda. Na protestu je bilo čutiti duh domoljubja in ljubezni do domovine, Slovenije. Slovenske zastave so preplavile Kongresni trg in bližnje ulice. Z odra so odmevali govori, slovenska poezija in pesem. Shod je bil namenjen vsem, ki se zavedajo, da je sedanje stanje v naši državi resno in zaskrbljujoče.  

Ker je kar nekaj posameznikov izrazilo željo, da bi organizirano obiskali Državni zbor RS, smo le-to tudi storili. V torek 26. marca, smo se podali na organizirano raziskovanje državnega zbora. Obisk je trajal 3 ure. V teh treh urah smo si, s pomočjo vodičke, dodobra ogledali znamenitosti in posebnosti državnega zbora ter prostore poslanske skupine SDS; srečali s poslanci poslanske skupine SDS – imeli smo možnost postavljanja vprašanj, hkrati pa smo bili seznanjeni s tekočim političnim dogajanjem; z balkona razpravne dvorane smo v tišini spremljali sejo.

Konec marca in začetek aprila smo preživeli v čakanju in blagoslavljanju vstalega Kristusa.

V mesecu juniju nas čakajo volitve poslancev v Evropski parlament – tokrat bomo volili/izvolili 9 poslancev. Tudi za Slovenijo so to zelo pomembne volitve, saj se vse pomembne odločitve, ki se tičejo nas in naše blaginje, če hočemo ali nočemo, sprejemajo ravno v Evropskem parlamentu. Zato je zelo pomembno, da naše predstavnike izberemo pametno, po strokovnosti in ne po všečnosti. Prihajajoči meseci bodo namenjeni predstavitvi kandidatov poslancev za Evropski parlament. V času, ki jim bo namenjen, jih skušajmo čim bolj spoznati, da nas bodo v Evropi zastopali poslanci, ki bodo, nam in Sloveniji v ponos ter se bodo zavzemali za dobrobit in blaginjo vseh nas.   

Naj nam bodo, vsi prihajajoči prazniki, čas za sprostitev in počitek. Lepo jih praznujmo!

Besedilo in foto: Uršla Tavčar

Oglejte si tudi