Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

PLESNO DRUŠTVO SONČKI OBELEŽILO 15 LET DELOVANJA

Včerajšnji dan (12. marec) kot takšen ni izstopal, bilo je turobno in malce deževno, je pa izrazito izstopal večer, vsaj za nas, ki smo ga preživeli v prostorih Špas teatra ter skupaj s člani Plesne skupine Sončki slavili njihovih 15 let uspešnega delovanja. Sončki že s svojim pozitivnim imenom nakazujejo, česa se lahko nadejamo, ko stopijo na oder. Sonca. Smeha. Radosti. Igrivosti. S svojo srčno nravjo in ljubezijo do plesnih ritmov nam je Plesna skupina Sončki vnovič dokazala, da že 15 let v življenja vseh nas vnaša radost.

Skupina je bila ustanovljen v letu 2009, ko so starši otrok z Downovim sindromom izpostavili, da njihovi otroci nimajo dovolj možnosti za razvoj gibalnih zmožnosti. Tako je skupina najprej delovala v sklopu Centra za Downov sindrom Kranj, zadnjih 9 let pa deluje pod okriljem Medobčinskega društva Sožitje Mengeš. Danes šteje 14 oseb, poleg oseb z Downovim sindromom so vključeni tudi drugi posamezniki z motnjami v duševnem razvoju, stari med 12 in 22 let.

Simona, Matej, Jernej, Melisa, Luka, Zala, Matic, Najla, Tim, Lea, Rok, Katja, Tine in Rožle so Sončki, ki so nam s svojimi plesnimi točkami dokazali, da tudi sicer delujejo skladno z načelom ‘PLEŠI IN LJUBI ŽIVLJENJE’, kar je bila osrednja misel včerajšnjega čudovitega dogodka. Svoje plesne veščine urijo pod mentorstvom Petre Lušine, pred 4 leti pa so se plesu pridružile tudi druge gibalne dejavnosti, za katere skrbi Klemen Dolenc. Doslej je imela skupina že več strokovnih mentorjev - Petro Škofic, Klemna Pirmana, Moniko Rozman, Bernardo Rozman, Karin Posavec, Ano Rejc in Mateja Logarja, organizacijsko pa skupino že vsa leta vodi Franci Rozman, ki so mu Sončki, ob glasbeni spremljavi Prifarskih muzikantov, za nedavno slavljeni jubilej zapeli tudi prisrčno rojstnodnevno voščilo.

Tilen Artač, duhovit in vsestranski voditelj včerajšnjega programa, se je slavljencem poklonil s prav posebnim doprinosom. Dokazal je namreč, da ni zabaven le kot Tilen Artač, temveč zna za humorne vložke poskrbeti tudi kot Svetlana Makarovič, da zna zapeti kot član skupine Laibach, da zna navdušiti kot Pero Lovšin, da je iz evrovizijskega testa kot Vili Resnik in da je brezčasen kot Jože Potrebuješ, ustanovi član skupine Čuki. Iskreno voščilo ob 15-letnici je skupini izrekel tudi predsednik Državnega sveta, Marko Lotrič, ki je v svojem nagovoru izpostavil tudi 21. marec, mednarodni dan Downovega sindroma, ki ga načeloma obeležujemo tako, da si nadenemo dve različni (barvni) nogavici, s čimer se poklonimo drugačnosti.

Dogodek je bil še okrepljen z nastopi številnih drugih gostov – kvinteta Dori ter sopranistke Mojce Bedenik, navdušile pa so nas tudi druge društvene skupine, Face, Strune in Plavčki. Turoben in deževen dan se je nedvomno razvil v enega najlepših večerov.

Dragi Sončki, naj vaše uspehe, dosežke in predvsem nalezljivo sončno energijo spremljamo tudi v prihonjih letih. Iskrene čestitke!

Oglejte si tudi