Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Uresničitev začrtanih ciljev in izjemni športni rezultati pustili vidne sledi

Že tradicionalni županov novoletni sprejem je bil v torek, 18. decembra 2018, v telovadnici Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo. Program je povezovala Katja Žvikart, popestrili pa so ga Kvartet Frankolovo, komik Jernej Celec ter Tim Udovič z ekipo. Na sprejemu je Občina Vojnik podelila tudi priznanja najuspešnejšim športnikom.
Župan Branko Petre je v svojem govoru izpostavil pomemben pomen dela društev in svetnikov, zahvalil se je tudi občinskim svetnikom v preteklem mandatnem obdobju. Poudaril je največje projekte 2018 in načrte za 2019 s poudarkom na kolesarskih stezah, pločnikih ter izgradnji kanalizacije iz sredstev EU. Spregovoril je tudi  o mostovih, cestah, plazovih in vodovodih ter o največji investiciji 2019–2020, izgradnji vrtca Frankolovo v vrednosti 2 milijona evrov.

Prejemniki priznanj:

- Nejc Kovče – igralec Košarkarskega kluba Vojnik, ki je kot posojeni igralec z ekipo Sanija Bečiroviča osvojil 3. mesto na državnem prvenstvu U-17.

- David Pintarič – član Športnega društva Pajki, na državnem prvenstvu je med starejšimi dečki v športnem plezanju – težavnost – osvojil 3. mesto.

- Jernej Bojanovič – član Balonarskega kluba Vojnik, 2. mesto na državnem prvenstvu s toplozračnimi baloni.

- Saška Nerat – članica Strelskega društva Bratov Dobrotinškov Vojnik je na državnem prvenstvu veteranov v streljanju z zračnim orožjem v kategoriji žensk od 40 do 50 let osvojila 2. mesto.

- Nika Josipović Kolar – članica plavalnega kluba Pozejdon Celje, ki se s plavanjem ukvarja že od tretjega razreda osnovne šole.  Zadnje leto se je preusmerila v daljinsko plavanje in postala državna prvakinja v daljinskem plavanju na 5 km.

- Pia Stermecki – članica Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov – 1. mesto na odprtem državnem prvenstvu v kategoriji par B junior in 2. mesto v kategoriji freestyle B junior.

- Eva Mlakar – članica Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov je na odprtem državnem prvenstvu dobila najboljšo oceno v kategoriji solo elite junior in freestyle elite junior. Tako se je uvrstila na svetovno prvenstvo v twirling športu, ki je bilo letos na Floridi.

- Kaja Senegačnik – Twirling in mažoretni klub Pet elementov, 1. mesto na odprtem državnem prvenstvu v kategoriji par B junior.

- Anita Kramar – članica Judo kluba Shido, je na državnem prvenstvu kadetinj osvojila  3. mesto. V skupnem seštevku za slovenski pokal v judu je v svoji kategoriji – 52 kg – pri mlajših kadetinjah zasedla končno 3. mesto.

- Jaka Božnik – član Judo kluba Shido, ki je na državnem prvenstvu U-10 osvojil 3. mesto.

- Jan Bratušek – član Športnega kluba Hyong in je letos uspešno opravil izpit za črni pas I. dan. Letos je v dveh različnih kategorijah kickboxa osvojil naslov državnega prvaka. Na državnem prvenstvu v  taekwondoju je na državnem prvenstvu dosegel 3. mesto.

- Nina Kitek – članica Športnega kluba Hyong, ki tekmuje tako v kickboxu kot tudi v taekwondoju, kjer ima črni pas I. dan. Letos je na državnem prvenstvu v kickboxu in taekwondoju osvojila naslov državne prvakinje.

- Špela Mastnak – smučarska skakalka, članica Smučarskega društva Vizore, državna prvakinja v soloskokih in kombinaciji v zimski sezoni in 3. mesto na državnem prvenstvu v nordijski kombinaciji v zimski in poletni sezoni 2018.

- Alja Preložnik – smučarska skakalka Smučarskega društva Vizore, 3. na državnem prvenstvu v nordijski kombinaciji v zimski in poletni sezoni 2018.

- Matic Preložnik – skakalec Smučarskega društva Vizore, 3. na državnem prvenstvu v nordijski kombinaciji v zimski sezoni 2018 in 2. na državnem prvenstvu v nordijski kombinaciji v poletni sezoni 2018.

- Ožbej Vačovnik Kotnik – smučarski skakalec Smučarskega društva Vizore, ki je v  zimski sezoni 2018 postal državni prvak v soloskokih in kombinaciji v kategoriji dečki do 13 let.

- Jakob Mužar, Fin Šibli, Jaka Krajšek in Mai Zakelšek – ekipa smučarjev skakalcev iz Smučarskega društva Vizore, ki je v poletni sezoni 2018 osvojila naslov državnih ekipnih prvakov v soloskokih v kategoriji dečki do 11 let ter prejemnik olimpijske medalje.

- Lan Tominc – člana Kajak kanu kluba Nivo Celje, ki se je kot najmlajši član s 16 leti uvrstil v mladinsko reprezentanco Slovenije za nastop na olimpijskih igrah mladih v Buenos Airesu. Tam pa je Lan dosegel neverjetni uspeh. Postal je mladinski olimpijski prvak v slalomu na mirnih vodah.


Tekst: Tjaša Podergajs

Foto: Matjaž Jambriško

Oglejte si tudi